Rubljov i Đoković; Foto: EPA-EFE/Emilio Naranjo

Ruski teniser Andrej Rubljov prošao je u treće kolo Australijan opena pošto je savladao Rikardasa Berankisa sa 3:0 u setovima, ali je kasnije na konferenciji šokirao javnost.

Rubljov je priznao da je neposredno pred početak prvog Grend slema bio pozitivan na koronavirus i bilo je neizvesno da li će nastupiti u Australiji.

PROČITAJTE JOŠ:

„Mene lično sada ne testiraju jer sam tek preboleo koronavirus. Kada sam leteo u Australiju još sam bio pozitivan, ali nivo kovid SS, kako se to zove, neću lagati, bio je vrlo nizak i nije opasan. Bilo mi je dopušteno da uđem u zemlju. Osim toga, proveo sam više od deset dana u karantinu“, rekao je Rubljov.

Ruski teniser je naglasio da je po dolasku morao da uradi test na antitela, kao i da nije radio PCR test.

„Možda bih i dalje bio pozitivan. Ali više nisam zarazan i opasan. Budući da sam bio bolestan, više ne radim PCR testiranje“.

Pitanja oko testiranja dotakao se prvi Aleksandar Zverev koji je istakao da tenisere uopšte ne testiraju, a da veruje da bi bilo mnogo pozitivnih.

„Ne testiraju nas. Da se radi, više pozitivnih bi bilo. Igram turnir ovde i ne želim da idem u restorane, u hotel ili na teniske terene, ne želim da rizikujem ni najmanje. Nalazim se kao u nekoj vrsti mehura za sebe“, rekao je Zverev u sredu.

Podsetimo, i Igo Umber je nakon ispadanja testiran pozitivno na koronavirus, pa se sada nalazi u izolaciji u Australiji.

Rubljov će u narednom kolu igrati protiv Hrvata Marina Čilića, koji je bio bolji od Gombosa sa 3:1 u setovima.

BONUS VIDEO Navijanje i podrška Novaku Đokoviću na aerodromu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare