Foto:AP Photo/Kelly Barnes

Sebastijan Korda, mladi američki teniser češkog porekla odlučio se za tenis sa deset godina.

Njegov otac Petar Korda se bavio tenisom, ali je uver umalo pao daleko od klade, pošto se Korda bavio hokejom do desetog rođendana.

PROČITAJTE JOŠ:

O tome je pričao posle pobede nad Hubertom Hurkačom u osmini finala Australijan opena 3:6, 6:3, 6:2, 1:6, 7:6 (7).

„Trenirao sam hokej dok nisam napunio deset godina. Imali smo stvarno dobar tim, uvek su najbolji dečaci bili kod nas. Bili smo broj jedan u SAD. Nekoliko momaka je stiglo i do NHL lige“, rekao je Korda posle okršaja sa Hurkačom.

Leta 2009. je na US openu „promenio ploču“ pošto je rešio da se prebaci na „beli sport“ i za sada mu ide sjajno.

Detalj sa meča Đokovića i Šćepaneka iz 2009: Foto: EPA/ANDREW GOMBERT

U Melburnu je pobedio i prošlogodišnjeg finalistu Danila Medvedeva, pre nego što je eliminisao Hurkača.

„Otišao sam sa ocem i sa Radekom Šćepanekom 2009. godine na US open. Radek je na Artur Eš stadionu igrao tog dana sa Novakom Đokovićem. Meč se igrao u 10.30 uveče, a tribine su bile krcate. Sutradan sam rekao ocu da želim da igram tenis. Zaljubio sam se u taj sport, atmosferu na tribinama, tu mentalnu borbu između igrača. Ostalo je istorija“, rekao je Korda.

Foto: EPA-EFE/JOEL CARRETT

Amerikanac dodaje da je dobar u zaboravljanju loših stvari, a jedna od njih je poraz upravo od Novaka u finalu Adelejda, pre dolaska u Melburn.

„Naučio sam iz nekih poraza od Nadala, od neiskorišćene meč lopte protiv Đokovića. Mislim da mi je sve to zaista pomoglo, pogotovo u prošlom kolu protiv Medvedeva, da taj-brejk završim pobednički. Bitno je ostati pozitivan, strpljiv, učiti iz svih procesa“, ispričao je Korda. Njegov sledeći rival je ruski igrač Karen Hačanov.

BONUS VIDEO: Zavirite u hotel u kom je Novak proveo šest najtežih dana, ovako izgleda iznutra, danas je zatvoren

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar