Foto: Tanjug/AP Photo/Mark Baker

Žreb za Australijan open je već sada doneo nekoliko spektakla, a Rafael Nadal će imati izuzetno težak zadatak da odbrani titulu.

Aktuelni šampion Australijan opena već u prvom kolu ima izuzetno težak zadatak. Moraće da pokaže znatno bolju igru da bi u prvom kolu savladao Džeka Drejpera iz Velike Britanije.

Mladi teniser nikada nije stigao dalje od treće runde na grend slemu, ali je do najboljeg rezultata stigao upravo na US Openu prethodne godine.

PROČITAJTE JOŠ

Mnogi ga smatraju budućim Top 10 igračem i čovek koji bi mogao da bude jedan od glavnih igrača novog talasa.

Španski as je izgubio šest od poslednjih osam mečeva što mu se nikada ranije nije desilo na najvišem nivou, delovalo je na momente da nema dovoljno snage da uradi ono što je namerio, pa će ostati da se vidi da li dane pred Australijan open iskoristio da na pravi način podigne formu.

Nadala već u drugom kolu čeka potencijalno Brendon Nakašima (ukoliko savladala Mekenzija Mekdonalda), a i on je jedan od igrača koji naglo napreduju. Njegov bivši trener je Dušan Vemić, proslavljeni srpski teniser i trener.

U trećem kolu bi mogao da odmeri snage sa Jošihitom Nišiokom, dok bi u osmini finala mogao da igra protiv Frensisa Tijafoa. A onda kreće pravi pakao.

Voljom žreba je već u četvrtfinalu dobio najtežeg mogućeg rivala Danila Medvedeva, sa kojim je prošle godine igrao finale, u polufinalu ga čeka Stefanos Cicipas, a u eventualnom finalu Novak Đoković.

Pravi teniski vatromet nas očekuje u prvom kolu.

Derbi svih derbija je okršaj Matea Beretinija i Endija Mareja, ali će biti zanimljivo ispratiti meč Andreja Rubljova i Dominika Tima koji se vraća u prepoznatljivu formu.

Lorenzo Museti će na megdan Lojdu Herisu, Alehandro Davidovič Fokina igra protiv Aleksandera Bublika, dok će Sebastijan Korda, finalista Adelejda, igrati protiv Kristijana Garina.

Nema nikakve dileme da nas čeka spektakl od prvog dana turnira (16. januar).

BONUS VIDEO Novak Đoković oduševio na Božić