Novak Đoković i Goran Ivanišević Martin KEEP / AFP / Profimedia

I Novak je bio oduševljen.

Novak Đoković je još jednom pokazao zašto mu nema ravnog kada je pored povrede i svih problema na dominantan način uspeo da pokori Australiju. Đoković je za brojne medije posle meča pričao svemu što mu se dešavalo, ali se jedan intervju posebno izdvojio.

On je u razgovoru sa bivšim teniserom, Indijcem Somdevom Devermanom odradio verovarno najbolji intervju ikada kako ga je sam Đoković okarakterisao.

PROČITAJTE JOŠ

On je za „Soni Sport Netvork“ pričao o svemu od odrastanja do titulu.

„Svi mi koji smo blisko povezani sa ATP turom, znamo tebe. znamo sve što si uradio. Sve što si uradio za PTPA, za decu koja treniraju u tvojoj Akademiji, koliko si pomogao braći Sabanov, mladom Međedoviću ili bivšim igračima, Viktoru Troickom i Iliji Bozoljcu. Tu je i Fondacija Novak Đoković koju vodiš sa svojom suprugom Jelenom. Kada su poplave u Srbiji ili negde u svetu, Novak Đoković je tu, kada je požar u Australiji, tu je Novak Đoković. Kada je Ukrajini potrebna podrška i pomoć Stahovskom, Novak Đoković je tu. Kada se sakupljaju sredstva, Novak je tu. I ponovo, jedan deo sveta misli da ne dobijas podršku koju zaslužuješ. Ali, moje pitanje je, zašto ti sve ovo radiš?“ izustio je oduševljeni Indijac.

Potom je usledio Novakov odgovor.

„Mislim da niko nije nikada naveo toliko mnogo lepih stvari o meni i onome što sam uradio. Somdev, hvala ti iz dubine mog srca, prijatelju jer si spomenuo ove stvari. Ne radim sve te stvari jer želim publicitet. Radim ih jer zaista osećam da želim da pomognem i budem tu za ljude koji imaju manje sreće. Ja dolazim iz Srbije, iz devedesetih. Prošli smo dva rata, embargo. Mislim da tokom četiri godine niti jednom sportisti nije bilo dozvoljeno da izađe iz zemlje i takmiči se na međunarodnom nivou. A, ja sam odrastao u Srbiji u to vreme. Čekali smo u redu za hleb i mleko svako jutro u 5 ujutru sa stotinama ljudi. Moj deka je donosio hleb i stavljao na sto, i to, za pet ili šest članova porodice kako bismo jeli tog dana“ istakao je Đoković.

Potom je nastavio.

„Znam kakav je to osećaj. Znam da bi trebalo ceniti sve ono što imam, čime sam blagosloven i što mi je dato od strane života i Boga. Sve to poštujem. Zato, uvek imam tu svest da mnogo ljudi širom sveta je mnogo manje srećno. Tako, kroz moju fondaciju, kroz teniski centar u Srbiji, pokušavam da ostanem u sportu i budem tu za ljude. Znam da ne radim dovoljno, uvek mogu više, ali se trudim najbolje što mogu“.

Novinar je bio oduševljen Novakovim odgovorom.

„Novače, nikome ne duguješ ništa, zaista si veliki sportista“.

Zadovoljan je bio i Novak.

„Somdev, ovo je najbolji intervju ikada, hvala ti“.

BONUS VIDEO Đoković izlazi pred srpske navijače u Melburn parku posle osvajanja turnira

Komentari

Svi komentari (0)