Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH; EPA-EFE/NEIL HALL

Endrju Bogut, nekadašnji košarkaš Golden Stejt Voriorsa srećan je što je Novak Đoković osvojio titulu u Australiji.

Novak je u finalu turnira u Melburnu osvojio desetu titulu, 22. ukupno sa grend slemova i to pobedivši Stefanosa Cicipasa sa 6:3, 7:6 (4) i 7:6 (5).

PROČITAJTE JOŠ:

To se desilo godinu dana nakon što je Đoković deportovan iz Melburna bez mogućnosti da brani trofej koji je osvajao tri puta zaredom pre toga.

Dovoljan razlog za deportaciju je po mišljenju Aleksa Hoka, tadašnjeg australijskog ministra za imigraciju, bilo to što „Novak predstavlja opasnost po javno zdravlje građana“ pošto nije vakcinisan protiv koronavirusa.

Bogut je i tada bio uz srpskog tenisera koji je prošao i imigracioni pritvor i nekoliko pojavljivanja na sudu i na kraju deportaciju.

U međuvremenu su Skot Morison, tadašnji premijer u Australiji i Hok ustupili svoja mesta drugim ljudima, a Đokoviću je ukinuta zabrana da dođe, pa se vratio u Melburn i izjednačio grend slem rekord Rafaela Nadala.

„Koliko je dobar bio Australijan open“, pitao je Bogut i označio Morisona i Hoka, a onda postavio pitanje i Danijelu Endrjuzu, premijeru Viktorije, koji je takođe poručivao Đokoviću da se vakciniše i da ne troši svima vreme.

Foto: EPA-EFE/WARREN TODA
Endrju Bogut (desno) Foto: EPA-EFE/WARREN TODA

„Den Endrjuz, tebe nisam video na tribinama, ali svi znamo da si bio zalepljen za TV?“, napisao je Bogut.

Košarkaš koji je tokom karijere nastupao za Milvoki Bakse, Golden Stejt, Dalas Maverikse, Klivlend Kavalirse, Los Anđeles Lejkerse, Sidnej Kingse i opet kratko Voriorse 2019. kaže da je Novakova titula „dobra na toliko mnogo nivoa“, kao i da je „apsolutno zaslužena“.

BONUS VIDEO: Novak Đoković, slikanje sa peharom izjava za medije i druženje sa navijačima dan posle velike pobede

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar