Foto: Miodrag Dimitrijević/Nova.rs

U 12.15 otkazano. U 19.00 otkazano. A onda niotkuda u 20.20 trening. Odahnuli su kolektivno navijači, ali i nikada više srpskih novinara na Australijan openu.

Nik Kirjos se povukao. Rafael Nadal se provukao kroz prvo kolo. A Novak Đoković? Dugo nismo sigurni šta bi od ove dve tvrdnje mogli da pišemo u utorak rano ujutru. Onda je stigao odgovor od samog Đokovića.

Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Srpski teniser je zakazao trening za 02.00 (12.00 po vremenu u Australiji), pa ga otkazao. Ubrzo se pojavio termin od 19.00. Onda je volšebno nestao.

Sa nestankom ovog podatka, briga je narasla do neba. Dva dana zaredom propustiti trening na grend slem, hmmm…

PROČITAJTE JOŠ

Oni malo optimističniji su se odmah setili 2021. godine i herojski osvojene titule nakon povrede oblik mišića na stomaku, ruptura je rasla iz sedmice u sedmicu, ali je Đoković na kraju po deveti put podigao trofej u Melburnu.

Ipak, razlika u povredi mišića stomaka i zadnje lože je nebo i zemlja. Govorilo se da postoji problem sa preponama, ali je verovatnije da je u pitanju zadnja loža. Đoković je tome pridavao malu pažnju, kao što je to uvek činio, a jedan od razloga je što su teniseri navikli da se nose sa povredama i problemima.

Ipak, taj „slon u sobi“ je narastao do te veličine da se o njemu više neće moći ćutati šta god da bude odluka u utorak. Ono što jeste evidentno je da je Novaku potreban oporavak (doduše i treninzi) nakon napornog turnira u Adelejdu gde je samo u finalu igrao više od tri sata. Forsirao je u trenutku kada je već načeo pobedu jer veliki šampioni svako finale gledaju isto.

Foto: Miodrag Dimitrijević/Nova.rs

I onda je sve stalo kada se saznalo da će trenirati i zaista jeste. Odradio je pun trening, kao što to obično radi. Po redu je igrao udarac za udarcem, kao da tog dana nije dva puta pomerao trening zbog čega je rasla strepnja.

Uradio je to ne samo daleko od očiju javnosti, nego gotovo i od očiju svih novinara. Osim srpskih naravno. Đoković je odradio trening sa bandažiranom levom butinom, a onda mirno došetao i poručio.

„Sve je okej, vidimo se na meču“, rekao je smirenim glasom Đoković.

Dobra vest za Đokovića je što je on zapravo imao u planu da trenira tokom čitavog dana. Dakle, nije smatrao da ne može da trenira, već je očekivao da odradi trening. To je potvrdio Borna Ćorić koji je pojasnio da je proveo jutro sa Novakom, Jankom Tipsarevićem, Filipom Krajinovićem. Sve ovo svedoči da je samo čekao pravi trenutak, a procenio je da je to tek posle 20 časova po lokalnom vremenu, odnosno nešto posle 10 po srpskom.

Foto: Miodrag Dimitrijević/Nova.rs

Sada se očekuje da Đoković zakaže trening u utorak prepodne, koji bi bio svojevrsno zagrevanje za meč sa Robertom Karbaljes-Baenom koji će početi u utorak ne pre 10.30.

Novak u Melburnu ima podršku roditelja, čitavog tima, a sa ekipom je za turnir u Australiji i Miljan Amanović, dugogodišnji fizioterapeut i pravi čovek od poverenja koji je mnogo više od vrhunskog profesionalca.

Tim je bio vedar nasmejan, usledila je revija kriketa, bejzbola i na kraju boćanja. Sve je prošlo uz ogromne osmehe, a kao da je Đokoviću ova privatnost (verovatno najveća koju može da dobije na jednom ovakvom turniru) i te kako prijala.

Srbin je u petak odradio egzibicioni meč sa Nikom Kirjosom i tada nije delovalo da je problem za ložom i dalje prisutan jer je proklizavao na betonu. Ipak, loša stvar je što intezitet nije bio na najvišem nivou. Sada sve izgleda znatno bolje…

Sve ove informacije napravile su pravi vrtlog u glavama navijača, ali ih je sam teniser utešio.

BONUS VIDEO Novak Đoković i Nik Kirjos – šou na egzibiciji u Melburnu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare