Foto: EPA-EFE/MATT TURNER AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Pitanje koje se neprestano postavlja u Srbiji: Šta se to dešava sa Novakom Đokovićem?

Srpski teniser je drugi put u dva dana zakazao, pa naprasno otkazao trening. Bez ikakvog objašnjenja, a to objašnjenje nisu mogli da ponude ni organizatori turnira.

Kratka poruka da ga nema u rasporedu nije otkrila bilo šta, pa je ostalo pitanje kako se oseća Đoković.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski teniser u Melburnu ima veliku podršku porodice jer su u subotu doputovali i roditelji Dijana i Srđan, a ranije je stigao i Miljan Amanović, njegov dugogodišnji fizioterapuet.

Ipak, izgleda da je povreda prepona veći problem nego što se mislilo. Žalio se na taj problem tokom meča sa Danilom Medvedevim, pa ga je u jednom trenutku Rus i ismevao zbog toga. Tada se hvata za prepone i pokazivao da je u bolovima.

„Pa, da budem iskren, imao sam problema sa tim poslednjih sedam dana. Međutim, do sada sam mogao da treniram, nadigravam se i igram setove. To je, dakle, ohrabrujuće. Naravno, malo sam oprezniji. Da bih sačuvao energiju za sledeću nedelju, ne dajem svoj maksimum na treninzima. Nadam se da mi to tada neće biti problem“, rekao je tada i pomalo ohrabrio navijače.

Ipak, sada je problem čini se veći.

Ispostavilo se da je taj problem daleko veći nego što se očekivalo, pa je Srbin otkazao već dva treninga. Takođe je prvi trening u Australiji odradio za samo 36 minuta pre nego što je napustio trening.

Navijači se sada pitaju koliko je problem ozbiljan, iako je Srbin pokušavao da uveri sve da situacija nije previše ozbiljna.

Ostaje da se vidi da li će Đoković sutra odraditi zagrevanje oko 12.00 po lokalnom vremenu, oko 02.00 po našem vremenu. To znači da bi tada mogli da imamo odgovor da li će Novak izaći na teren.

Sve se ovo dešava u trenutku kada je Đoković promenio fizioterapueta, pa je Ulisesa Badia zamenio Klaudio Cimalja. Sve ovo je podgrejalo brojne priče navijača, ali je to posebna tema.

Zabrinutost sada preovladava pogotovo što se ispostavilo da je na egzibiciji i Nik Kirjos igrao povređen, a onda je objavio povlačenje. Novakovi navijači samo traže odgovor na najveću misteriju u ovom delu karijere.

BONUS VIDEO Novak Đoković i Nik Kirjos – šou na egzibiciji u Melburnu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare