Novak Đoković
Foto: EPA-EFE/JAMES ROSS

Čekanje je trajalo dve godine, ali došao je trenutak da se ponovo na terenu nađe rekord Australijan opena. Pred sobom će imati dve prepreke, ali veruje u svoje dve moći potrebne za preskakanje prepreke zvane Roberto Karbaljes Baena.

Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Sa nestrpljenjem se čeka 11.00 (ne pre 10.30) kada će Novak Đoković po prvi put obući opremu pripremljenu specijalno za ovaj turnir.

Prošlogodišnje izdanje nismo videli, a ove godine ćemo ga gledati u plavo-belim kockicama. Đoković je do sada samo jednom igrao protiv Karbaljesa Baene kog je savladao u prvom kolu US Opena pre tri godine sa 6:4, 6:1 6:4.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, Novak će imati većeg protivnika u sebi, nego u rivalu preko puta mreže.

Prva prepreka je realno stanje zadnje lože leve noge. Otkazao je tri treninga u dva dana, a onda se krišom pojavio u ponedeljak uveče po lokalnom vremenu na najzabačenijem terenu broj 22. Sve ovo je potvrdilo da je dovoljno dobro da trenira, ali da nije želeo da to učini pred ljudima.

Foto: Printscreen Youtube / Australian Open TV

Imao je dvostruku bandažu na levoj zadnjoj loži, ali je uradio trening na bukvalno isti način kao što to uvek radi. Rutina nije narušena, a uz to je bilo smeha i zabave. Uostalom po završetku treninga se prešlo na boćanje.

Druga velika prepreka je vreme. Iako će Đoković igrati kasno uveče i izbeći će najveće vrućine u 14.00 bilo je 36 stepeni. To bi moglo da mu stvori velike probleme jer je poznato da je tokom karijere znao da se muči sa tim.

Ipak, velika moć srpskog tenisera jeste teren u Australiji. Srbin sada nije izgubio više od pet godina na tlu Australije i upisao je 34 pobede zaredom. Dakle, ukoliko neko zna da se snađe na ovom terenu i u ovom uslovima to je bez ikakve dileme Đoković.

Druga velika prednost je to što je naučio da tokom godina osvaja turnire čak i kada je na manje od 100 odsto spremnosti. Uostalom, niko ne može da zaboravi titulu 2021. godine na Australijan openu koju je osvojio sa pokidanim stomačnim mišićem (oblik mišić).

To je bio samo jedan od primera kada je Đoković trijumfovao kada nije bio ni blizu najvišeg nivoa, uostalom to smo videli i u Adelejdu.

Ovog puta bi trebalo da prođe kroz sedam takvih, potencijalno mučnih mečeva, ali nema dileme da je osvajanje grend slema apsolutni fokus za Đokovića u ovom trenutku. Spreman je da žrtvuje mnogo toga da bi stigao do trofeja, pa nema nikakve dileme da će dati sve od sebe.

BONUS VIDEO Novak Đoković i Nik Kirjos – šou na egzibiciji u Melburnu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar