Novak Đoković Foto: AP Photo/Dita Alangkara

Trka o najvećem ikad još uvek traje.

Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Najbolji teniser planete Novak Đoković osvojio je deseti trofej u Melburnu i ukupno 22. grend slem u karijeri.

PROČITAJTE JOŠ

Veoma emotivan je bio srpski teniser nakon finala, ali i na konferenciji za medije, gde se nije moglo izbeći pitanje o GOAT trci (trci za najvećeg ikada), koju vodi već dugi niz godina sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom.

„Ja sam za sebe najbolji uvek bio i uvek ću biti, a tu GOAT diskusiju je teško definisati. Rezultati govore dovoljno, dosta je drugačiji tenis nego pre 20, 50 godina, mnogi nisu igrali na svim grend slemovima. Ima mnogo faktora u priči ko je najveći i samo što sam deo te diskusije je veliko zadovoljstvo. Pritisak je privilegija, nešto na šta sam navikao, nešto bez čega ne mogu da igram. Gde god da se pojavim je pritisak ogroman zbog trke sa Nadalom, jer se ne zna ko će da dogura više, dokle ćemo igrati, sjajno je za naš sport da smo sposobni da osvajamo grend slemove i da osvajamo sve. Priča se o grend slemovima, ali treba da se priča i o poziciji broj jedan. Grend slem ne može da osvoji svako, ali biti broj jedan u tolikom nizu je nešto što je, naravno da sam pristrasan, najzahtevnjje. Drago mi je da sam na čelnoj poziciji ponovo, i dalje mi godi što sam tu, ali nije toliko veliki kao nekad.“

Foto: REUTERS/Hannah Mckay

Drago je srpskom teniseru što se vratio na poziiju broj jedan, i kaže da su mu grend slem trofeji najveća motivacija.

„Motivisan sam da osvojim što više grend slem turnirima, ovi trofeji su mi najveća motivacija zbog kojih se takmičim bez dileme. Ne volim da se poredim sa drugima, ali sam privilegovan da sam u GOAT diskusiji, to mi laska. Znam da dajem toliko energije da osvojim slemove kao i svi ostali, videćemo gde će me odvesti. Kada se osećam dobro znam da imam šansu da osvojim svaki slem protiv svakog, ništa nije dato niti zdravo za gotovo. Mnogi žele ovaj trofej, ali sam bio toliko puta u ovim situacijama da jednostavno biti u ovim cipelama mi pomaže da mi um ostane svež. Ne znam koliko ću još igrati, ali zavisi od mnogo stvari ne samo od mog tela. Izuzetno je bitno za mene da imam podršku i ljubav od meni bliskih, sposobnost da napravim balans sa privatnim životom, da imam mentalnu čistoću, želju da nastavim da jurim trofeje. Naravno 35 nije 25 iako želim da verujem da jeste, ali verujem da imam stvari pred sobom“, rekao je Novak.

BONUS VIDEO Najzanimljiviji trenuci meča između Đokovića i Cicipasa u finalu Melburna

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar