Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

Američki stručnjak nema dilemu.

Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Proslavljeni teniser, a sada komentator i analitičar „Eurosporta“, Džon Mekinro, pričao je o Novaku Đokoviću nakon njegovog istorijskog uspeha u Melburnu.

PROČITAJTE JOŠ

Sedmostruki grend slem šampion imao je specijalnu poruku za srpskog tenisera nakon jubilarne 10. titule na Australijan openu.

„Razmislite o tome šta se dogodilo pre godinu dana, očigledno je mnogo razmišljao o tome. Onda je doživeo ovu povredu i bilo je pitanja o tome kako će uopšte moći da igra. Pa, mislim da je odgovorio na to pitanje“, rekao je Mekinro nakon finala.

Bio je veoma emotivan Novak nakon pobede, plakao je u svom boksu i to je zapalo za oko američkom stručnjaku.

Foto: Martin KEEP / AFP / Profimedia

„Nikada nisam video Novaka tako emotivnog kao što sam ga video sada, kada je pobedio. Mnogo toga se dogodilo u poslednjih godinu dana u njegovom životu. On je neverovatno snažna osoba. Veoma je važan za našu igru i jednostavno je fenomenalan sportista i teniser, a moram da kažem i fenomenalna osoba.”

Džon Mekinro veruje da će Đoković nastaviti da osvaja grend slem titule kako bi produžio svoj rekord.

„U ovom trenutku, teško je ne videti ga kako osvaja još najmanje dva ili tri grend slema, minimum. Rodžer je slavio na tri grend slema posle 35. godine, verujem, a Rafa na tri. Novak je fenomenalan atleta, verovatno najbolji od njih trojice i atletski i po mogućnosti da se oporavi i uglavnom nije imao mnogo povreda, tako da mogu lako da ga vidim kako pobeđuje na još najmanje tri grend slema“, dodao je Mekinro.

Prenose mečeva na Australijan openu mogli su da se gledaju na kanalima televizije Eurosport.

BONUS VIDEO Najzanimljiviji trenuci meča između Đokovića i Cicipasa u finalu Melburna

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar