Foto: Printscreen Twitter / Rikardons

Srđan Đoković, otac najboljeg tenisera na svetu Novaka Đokovića nije ispratio poslednja dva meča prvog reketa planete.

Novakov otac se povukao sa tribina nakon fotografija i snimaka koji su se pojavili pored navijača sa ruskim zastavama i slomom „z“.

PROČITAJTE JOŠ:

Te fotografije i snimci su nastali posle Novakove četvrtfinalne pobede nad Andrejem Rubljovim, a Đoković je do kraja turnira savladao i Tomija Pola i Stefanosa Cicipasa.

Srđana nije bilo na tribinama u polufinalu i finalu, ali je umeo da u Australiji prekrati vreme i uz srpsku muziku, tompuse i piće koje liči na viski proslavlja ono što će uslediti i posle četvrtfinala.

Finale je odigrano u večernjem terminu na „Rod Lejver areni“, Srđan Đoković je u toku dana uoči jednog od Novakovih mečeva u Melburnu bio dobro raspoložen i nagovestio je veliku pobedu na kraju.

Igrao je uz domaću muziku i taktove pesme „Kosi tata, kosim ja“, Dobrivoja Topalovića i Predraga Gojkovića Cuneta, mada nije tačno poznato kada je snimak nastao.

Novak je u finalu sa 6:3, 7:6 (4) i 7:6 (5) savladao Cicipasa i uzeo rekordnu 22. titulu sa grend slemova.

Sada taj rekord deli sa Rafaelom Nadalom, a na Rolan Garosu će imati priliku da postane najtrofejniji teniser svih vremena po broju titula sa najvećih turnira.

BONUS VIDEO: „Guča u Melburnu“, Srbi prave šou posle Novakove 22. titule

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare