Foto:REUTERS/Loren Elliott

Još jednom je Novak bio raspoložen za prijatan, šaljiv razgovor.

Novak Đoković razgovarao je sa novinarkom Barbarom Šet nakon pobede nad Tomijem Polom u polufinalu Australijan opena (7:5, 6:1, 6:2).

Barbara se našalila pitavši Novaka da li je namerno produžio prvi set kako bi bilo dramatičnije.

„Ne baš, bilo bi nepoštovanje rivala da kažem tako nešto. On se borio, uspeo je da se vrati, ali definitivno je trebalo da završim prvi set ranije. Kad padne nivo, oseti to rival, diktira više… Sačuvao sam nerve i koncentraciju, imao sam prave udarce, rani brejkovi u 2. i 3. setu su značili“.

Novak je istakao kvalitete Tomija Pola.

Pročitajte još

„Nisam iznenađen, jedan je od najboljih trkača i gledao sam ga, čuo šta drugi govore o njegovoj kretnji. Nije me iznenadio. Očekivao sam da vraća konstantno, pokušavao sam da se oseti nelagodno“.

Usledilo je pitanje o finalu protiv Stefanosa Cicipasa.

„Isto će biti kao i ostalih dana u ovoj sezoni. Ali, ipak je finale slema, ne možeš da ne osećaš to, uzbuđen si i pod stresom. Nadaš se najboljem meču, iskustvo pomaže, u specifičnim uslovima si. Moram da se spremim, očekujem najteži meč do sada“.

Još jednom se Barbara našalila pitavši gde je poklon, aludirajući na situaciju od pre dva dana kada joj je najbolji srpski teniser poklonio cveće. Novak je uzvratio:

„Cveće je na putu, dobićeš ga posle finala“.

Na današnji dan, pre 15 godina, Đoković je igrao svoje prvo finale u Australiji, tada je pobedio Žoa Vilfreda Congu u četiri seta. Novak je rekao da nije mogao da očekuje da će 15 godina kasnije juriti 22. Grend slem titulu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Blagosloven sam i zahvalan. To je sve što mogu da kažem. Trudim se da cenim i uživam u svakom momentu. Znam da bez mog tima i porodice ništa ne bi bilo moguće. Ovo je individiualni sport i ti primaš i priznanja i kritike“, naveo je Đoković i zahvalio se svom timu koji, kako je rekao, ima zasluge iste kolike i sam Novak.

Đoković je igrao finale Rolan Garosa sa Cicipasom 2021. godine. Ima pozitivna iskustva sa tog meča, budući da je pobedio.

„Cicipasa mnogo poštujem. Mislim da je jedan od najzanimljivih igrača na turu, što po zanimanjima van terena, što po frizuri. U nedelju će ovo biti biznis posao, pa neka bolji pobedi“, zaključio je Novak i poručio da sama činjenica da si na vrhu sa sobom povlači i određeni pritisak“.

Finale Australijan između Đokovića i Cicipasa počinje u nedelju od 9.30.

BONUS VIDEO Izjava Novaka Đokovića nakon meča sa Tomijem Polom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar