Foto: Miodrag Dimitrijevic/Nova.rs

Srpski teniser je doživeo promene u timu pred Australijan open, ali sve mu je to pomoglo da stigne do finala

Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Novak Đoković plasirao se u svoje deseto finale Australijan opena, pošto je sa 3:0 savladao Tomija Pola, a naredna prepreka biće mu Stefanos Cicipas.

Srpski teniser je još od turnira u Adelejdu imao probleme sa zadnjom ložom, a trpeo je velike bolove i tokom Australijan opena, te još uvek ima zavijenu butinu.

PROČITAJTE JOŠ:

Njegovom timu se nedavno pridružila i doktorka Marijana Kovačević, koja je postala poznata zbog rada sa brojnim svetskim zvezdama. Svojim specifičnim metodama lečenja pomogla im je da se mnogo brže oporave od planiranog i daleko ranije vrate na teren.

One je pre nekoliko dana stigla u Melburn i navodno je bila viđena na poslednja dva meča odmah iza boksa u kojem sedi Novakov tim.

„Ne mogu da odajem detalje, ali sam zahvalan što je došla. Došla je pre nekoliko dana, imao sam razne tretmane sa drugim ljudima u Melburnu sa ljudima koji ovde žive i rade. Pokušao sam da dođem do što više stručnih lica, dosetili smo se nje, prošla je pola sveta da dođe ovde. Njene terapije su mi puno pomogle“, rekao je Novak nakon polufinala.

Pričao je i o svom timu, koji je 24 sata sa njim i veliki deo zasluga za uspeh ide njima.

„Zvuči kao kliše, ali to morate da prihvatite. Osećam kao da se stvari talože iz jednog ili drugog razloga. Nije idealno boriti sa se mnogim spoljašnjim faktorima koji nisu poželjni u toku turnira, poslednjih par godina još više. Pokušavam da budem jači i otporniji na to. Sa iskustvom koje imam sa timom, mislim da sam dovoljno jak da znam kada mogu da uradim neke stvari, imam tim ljudi oko mene koji su u istom smeštaju, imam dogovor sa njima da me zaštite, ne želim da čujem šta piše u nekom članku ili šta govore na vestima. Želim da sacuvam energiju za teren, ali informacija nekako uvek dođe do vas. Morate da je prihvatite i da ne dozvolite da vam preuzme dan i da pretvori vaš um u nešto što ne želite. Bitno je biti fokusiran, stvoriti svoj prostor, fokusirati se na ono što je bitno“, dodao je Đoković.

Doktorka Marijana je mahom postala slavna zbog lečenja fudbalera čiji je oporavak ubrzala, a mnogi su je smatrali za čudotvorca i iscelitelja.

Kod nje su bila mnoga velika fudbalska imena, poput Ronalda, Dejana Stankovića, Aleksisa Sančeza, Dijega Košte, Robina van Persija, Mladena Krstajića, Saše Ilića… ali i teniseri poput Endija Marija, Janka Tipsarevića, Nenada Zimonjića…

Dugo je radila u potpunoj medijskoj ilegali, a u javnosti se baš retko pojavljuje.

BONUS VIDEO Najbolji momenti meča Novaka Đokovića i Tomija Pola

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare