Foto: VEEREN / Bestimage / Profimedia

Najbolji srpski teniser Novak Đoković zadovoljan je posle pobede u prvom kolu Australijan opena.

Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

On je u tri seta savladao Roberta Karbaljesa Baenu sa 6:3, 6:4 i 6:0, a publika u Melburnu ga je dočekala fenomenalno.

PROČITAJTE JOŠ:

„Veoma sam to cenio, osećao sam se dobrodošlo. Pogotovo velika srpska zajednica, pokazala mi je toliko ljubavi i podrške, nisam mogao da tražim nista vise na početku turnira od igre i podrške navijača“, počeo je Đoković.

On ima mnogo motiva da u Melburnu uzme desetu titulu, a ima šansu i da izjednači rekord Rafaela Nadala po broju grend slemova.

„To su samo brojevi na kraju dana, bitno je da osećam da se priblizim što je bliže moguće da iskoristim prilike i postignuća koji su tu kao motivacija, kao cilj koji postavlja, kao zvezdu vodilja, ali i svakodnevne zadatke da ostanem u sadašnjosti da bih pokazao najbolje od sebe. Bio sam u situaciji da igram za istorijske stvari, ima sam više uspeha nego neuspeha, dobro sam to hendlovao, videcemo kako će biti sada“, kazao je Novak.

Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/JOEL CARRETT

Osvrnuo se i na činjenicu da ga porodica prati sa tribina, što je napomenuo i na terenu posle meča.

„Nije baš iza ugla u odnosu na Srbiju, Australija je daleko. Dolaze da me gledaju na Rolan Garosu i Vimbldonu, ali je US Open i Australijan open predaleko. Jedini put kada su bili bila je ta 2008. godina, pričali smo o stvarima koje smo doživeli zajedno pre 15 godina, nadam se da će moći da ostanu do kraja i da na kraju slavimo“, navodi Novak.

Ono što svakako brine njegove navijače je stanje noge zbog koje je otkazivao treninge pred turnir, a na meču sa Baenom se pojavio sa bandažom.

„Noga je dobra, nije idealno, ali se bližimo tome. Nisam imao mnogo treninga poslednjih dana, nadam se da će stvari biti dobre od prvog do zadnjeg poena. Osećao sam se volje kako je meč napredovao, treći set je bio sjajan“.

Foto:REUTERS/Carl Recine

Rafael Nadal se požalio pred turnir na loptice, za koje kaže da ne mogu da se igraju duže razmene i spinovi, jer „gube pritisak“.

„Teniske loptice su se promenile, sa više razmena je sve veća, raščupana… Videćemo duže mečeve nego prošle godine, videli ste da je Rud dugo bio na terenu. Videćete na velikim terenima jer se brzina nije menjala u odnosu na prošlu godinu, na spoljnim terenima je brzina veća“, kaže Đoković.

Objasnio je i zbog čega mu je bilo potrebno malo više vremena da uđe u meč, hteo je da prištedi nogu.

„Testirao sam nogu, pokušavao sam da zaštitim nogu na početku, trebalo mi je da uđem u meč, da se krećem slobodnije, što je dalje meč išao, bolje sam se osećao i kretao, navikao sam se na stil igre protivnika sa kojim nisam igrao dugo. Dobro je servirao i igrao u prva dva seta, ali od kraja drugog i trećeg sam igrao u drugoj brzini. Drago mi je što sam odigrao ovako kako jesam“.

Novak se nedavno rastao i od višegodišnjeg saradnika Ulisesa Badija, a sada je objasnio zašto je došlo do rastanka sa Argentincem, pošto se timu kao fizioterapeut priključio Miljan Amanović.

„Nije bilo sreće da možemo da nastavimo, bila je to zajednička odluka. Očekivao sam da ga vidim na turu, možda opet budemo zajedno, ali to nije slučaj sada. Zajedno smo uradili velike stvari i to je sve što mogu da kažem“, kazao je Đoković.

BONUS VIDEO: Hotel u kome je Novak bio zarobljen 2022. godine

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar