Foto:REUTERS/Carl Recine

Najbolji srpski teniser Novak Đoković raduje se što je skoro čitava njegova porodica sa njim na turniru.

.

Pratitie Australijan open na nova.rs uz Lilly drogerie.

Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

On je u utorak pobedio Roberta Karbaljesa Baenu u tri seta sa 6:3, 6:4 i 6:0 i počeo je pohod ka desetoj tituli u Melburnu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Veoma sam zadovoljan kako sam igrao u trećem setu, nisam mu dao da diše, drugi set je išao gore i dole, treniramo mnogo u Španiji, ovo je bio prvi njegov meč na Rod Lejveru i zaslužio je aplauz“, kazao je Đoković.

Na tribinama su ga bodrili brojni srpski navijači, godinu dana posle deportacije i čuli su se utoliko bolje.

„Neverovatna atmosfera, hvala svima koji ste ostali. Hvala vam na prijemu koji sam samo mogao da sanjam, drago mi je da sam se vratio na teren na kojem sam imao najveće uspehe, ovo je za mene specijalni teren“, rekao je Đoković posle meča.

Foto: REUTERS/Carl Recine

Na „Rod Lejveru“ ima šanse da obori poseban rekord po broju uzastopnih pobeda koji za sada drži nekadašnja jugoslovenska teniserka Monika Seleš, pošto trenutno ima 23 trijumfa.

„Što više pobeđuješ imaš više samopouzdanja, pobedio sam mnogo puta. Ako moram da biram jedan teren i uslove, to bi bila noć na Rod Lejver areni“, kaže Novak.

Posebno mu je bilo drago što je pored terena bio i njegov brat Marko uz oca Srđana i majku Dijanu. Drugi brat, Đorđe čeka dete sa suprugom Aleksandrom. Većina porodice mu je bila tu i 2008. kada je pobedio Žoa Vilfrida Congu za prvi grend slem trofej karijere, baš u „Melburn parku“.

„Samo hoću da kažem moji roditelji i brat su ovde nakon 15 godina od kada sam osvojio prvi grend slem i nadam se da će mi to doneti sreću“, istakao je Novak.

BONUS VIDEO: Đere srušio trećeg tenisera sveta 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar