Foto: REUTERS/Hannah Mckay
Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pobedio je Stefanosa Cicipasa sa 6:3, 7:6 (4) i 7:6 (5) i osvojio je desetu titulu na Australijan openu.

PROČITAJTE JOŠ

Novak je u 33. grend slem finalu ispisao istoriju, uzeo je 22. trofej i poravnao se sa Rafaelom Nadalom na vrhu večne liste. Postao je i tek drugi teniser koji je na jednom grend slemu osvojio bar deset titula na jednom grend slemu.

Odmah nakon završetka meča otišao je do boksa u kom su se nalazili članovi njegovog tima i porodice.

Novak se u jednom trenutku samo slomio i krenuo da plače.

Postoji pregršt razloga zašto se to desilo, a sve je krenulo od 2022. godine, kada su ga australijske vlasti deportovale iz zemlje, zbog toga što nije primio vakcinu protiv koronavirusa.

Novak je tada prolazio kroz pravi pakao pošto je bio zatvoren u hotelu, koji se samo na internetu vodi kao hotel, na ulici je njegovo ime prekriveno plastičnim kesama, a među ljudima se govori o njemu kao o „zatvoru“.

Proveo je tamo šest dana i ovaj period je uticao mnogo na srpskog tenisera.

Pored toga, porodica je bila tu da ovaj put podrži Đokovića u istorijskoj pobedi, a i samim tim što je stigao rekord Rafaela Nadala dovoljan je razlog za ovakvu emotivnu reakciju.

Emotivan je bio i posle polufinala protiv Tomija Pola, kada je iznenadio sve rečenicom:

„Svaka prilika je zlatna, neću da kažem poslednja, za mene ovo gledam kao presudan momenat, kao možda na poslednje finale, tako pristupam iako se nadam da nece biti, zaista tako pristupam.“

Kako je Đoković plakao možete pogledati u video snimku ispod.

BONUS VIDEO Navijači pevali rođendansku pesmu Dijani Đoković

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare