Meč je završen posle nešto više od sat vremena sjajne zabave i više lepih poteza. Idealna uvertira za prvi grend slem sezone.

.

Pratitie Australijan open na nova.rs uz Lilly drogerie.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković poražen je od Nika Kirjosa u tri seta egzibicije u Melburnu sa 3:4, 4:2 i 9:10.

PROČITAJTE JOŠ:

Susret je i počeo u dobrom raspoloženju, što se videlo od bacanja novčića, preko prvih poena u meču gde je Novak, nekarakteristično za sebe, igrao tvinere sa osnovne linije.

„Kopirao“ je malo u tim momentima svog rivala i sada prijatelja, nije mu prolazilo, ali je igrao tek koliko treba da povede sa 1:0 u gemovima.

Već je dotle jednom uspeo da animira publiku, da između gemova uzme da čita pravila po kojima se igra meč, a onda namuči Kirjosa već u drugom gemu.

Naterao ga je da dvaput pogodi mrežu, imao je 15:30, ali se Kirjos izvukao i poravnao rezultat, da bi u trećem gemu odigrao savršen skraćeni ritern za 15:15 na servisu Novaka. I sebe je samog začudio, a u više navrata su dvojica pokazala da se dobro zabavljaju.

Foto: Tanjug / AP Photo/Mark Baker

Srbin je posle četiri gema i dalje imao prednost, ali su se lica malo učinila ozbiljnijim, a udarci su delovali jače.

Međutim, pošto se set igrao do četiri, odlučivao je taj-brejk u kom se igralo do pet.

Nik je „na foru“ došao do nekoliko poena za 4:1 i tri set lopte, Nole je poništio prvu, na drugoj je Kirjos pogodio mrežu, a na trećoj su igrači ispalili čak 38 udaraca, pre nego je Novak pogodio mrežu i izgubio taj deo igre.

U drugom setu je uspeo srpski igrač da natera Kirjosa na grešku u finišu drugog gema i napravi brejk.

Imao je nekoliko set-lopti da završi posao u petom gemu, Kirjos se malo uozbiljio i izvukao, ali nije uspeo u šestom.

Đoković je tada tverkovao, zaigrao je i kolo, pa je treći set pretvoren u okršaj dublova.

Razlika u odnosu na klasične je što su Novak i Kirjos dobili društvo dvojice momaka u kolicima.

Kirjos je taj deo igre shvatio ozbiljnije, pa je u nekoliko navrata gađao Novaka u telo, srpski igrač se u devetom poenu bacio unazad na beton, a Kirjos i njegov saigrač su vodili 6:3.

Potom su se na terenu našlo i dvoje dece, sa svake strane terena po jedno. Novak je imao šansu za pobedu u tom taj-brejku, ali je u odlučujućem poenu jedno od dece njegov blag udarac na mreži sačekalo i rešilo meč u korist Australijanca.

Idealna uvertira za početak Australijan opena koji kreće 16. januara i gde Novak i Kirjos mogu da se sastanu pre polufinala jer su u istom delu žreba.

Đoković - Kirjos 3:4, 4:2, 9:10

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar