Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: Tanjug/AP Photo/Kelly Barnes)

Najbolji srpski teniser Novak Đoković podržao je ideju uvođenja sistema "Amber alert" u Srbiji.

On je putem svojih društvenih mreža podelio objavu „Centra za nestalu i zlostavljanu decu“, koju je podelilo i mnogo građana Srbije prethodnih dana.

PROČITAJTE JOŠ:

„Amber alert“ je sistem koji zagovara Igor Jurić, a nestanak i sudbina njegove ćerke Tijane su svojevremeno potresli Srbiju.

Ovaj sistem podrazumeva širenje informacija o nestalom detetu ne samo putem društvenih mreža već i preko mobilnih operatera, televizija i radio stanica, tržnih centara, naftnih kompanija, službi koje vode brigu o auto-putevima.

Jurić je naveo da će „Amber alert“ zaživeti bilo kroz podršku i prihvatanje srpskih vlasti ili kroz narodnu inicijativu.

Foto: Printscreen Instagram / Djoker Nole

Prethodnih dana su građani Srbije delili putem svojih profila objavu CNZD da bi se videlo koliko njih podržava „Amber alert“, a Novakova podrška svakako znači mnogo na putu implementacije sistema.

Novak pred vikend treba da odigra meč sa Nikom Kirjosom na egzibiciji u Australiji, a onda mu sledi prvi grend slem sezone, Australijan open, na kom će probati da osvoji svoju desetu titulu.

BONUS VIDEO: Novak Đoković oduševio na Božić