Australijanac provocirao, pa se opekao.

Novak Đoković je protiv Aleksa de Minora održao pravi mali čas tenisa, do četvrtfinala Australijan opena stigavši pobedom od 6:2, 6:1, 6:2.

PROČITAJTE JOŠ...

Iako je pre meča imao problema sa povredom, Đoković je bio silno motivisan protiv rivala iz Australije, što se videlo čitavim tokom meča, a ako se uzme u obzir „predistorija“ ovog duela i odnos dvojice tenisera koji su tek sada prvi put „ukrstili rekete“, i ne iznenađuje Novakova želja da rivala prosto pregazi.

U momentima kada je čitav svet pratio pravnu borbu Đokovića i vlasti Australije, a potom i deportaciju tada aktuelnog šampiona Australijan opena, mladi de Minor je na konferenciji za medije na kojoj je učestvovao sa Džejmsom Dakvortom iskoristio priliku da se Novaku podsmeva:

„Vidite, mislim da je veoma interesantno. To je sve što ću da kažem“, rekao je de Minor na pitanje da prokomentariše takav razvoj situacije.

Tako je samo postavio podlogu da na sličan način odgovori i Dakvort, koji se nakon nekoliko trenutaka smeha nadovezao:

„Ne znam koji su kriterijumi za izuzeće, da, u pitanju je nezavisno telo, morao je nekako da ispuni kriterijume. Ako ih je ispunio, trebalo bi da može da dođe“, rekao je Dakvort, a uzvratio je De Minor.

„To je veoma politički korektan odgovor“, dobacio je De Minor i nastavio da se smeje.

Nedugo potom isplivale su informacije vezane za prevaru oko kovid sertifikata prema kojima je de Minor navodno kupio lažnu propusnicu.

Iz tog razloga je uhapšeno 11 osoba u okviru operacije „Džener“, a među licima koja su učestvovala u prevari bio je i sam de Minor, koji je na osnovu te propusnice i nastupio na turniru u Melburnu:

„Zdravo svima. Hteo sam da napišem poruku ovde da izbegnem bilo kakav nesporazum u vezi sa tekstom u španskim medijima o mom sertifikatu o vakcinaciji. Prvu dozu vakcine primio sam prošlog leta u Londonu, a drugu u bolnici La Paz u Madridu. Danas je izašla vest da je bolnica pod istragom zbog davanja falsifikovanih kovid sertifikata nekim od svojih pacijenata.

Želim da bude 100% jasno da sam primio drugu vakcinu, da imam potpuno validnu, tačnu i istinitu evidenciju o vakcinaciji. Svi oko mene, uključujući i moju porodicu, potpuno su vakcinisani. Nisam ni na koji način „pod istragom“ kako se sugeriše i moje ime je povezano sa ovom pričom samo zato što sam bio pacijent u bolnici kao i hiljade drugih“, naveo je De Minor u objavi na „Instagramu“.

Godinu dana kasnije došao je na red direktan duel protiv Đokovića koji to de Minoru nije zaboravio, pa je pregazio 23-godišnjeg Australijanca, a po završetku meča momak španskog porekla nije propustio da nastavi sa provokacijama:

„Svi pričaju o tome, ali meni nije delovalo da je povređen ili ja nisam dovoljno dobar igrač da to iskoristim. Igrao sam protiv bezgrešnog Novaka, on je favorit da osvoji titulu ovde. Neću biti strog prema sebi jer su ovi momci uradili takve stvari u tenisu“, rekao je de Minor nakon debakla od Đokovića u meču u kom je osvojio samo pet gemova, osvrnuvši se na Đokovićevu povredu.

Interesantno je i da je de Minor pre samog početka meča, u trenutku kada je izlazio na teren, u potpunosti ignorisao Đokovića.

BONUS VIDEO Novakovi navijači napravili ludnicu nakon pobede nad Aleksom de Minorom