Pogledajte recept za red velvet tortu sa jagodama iz emisije Praktična žena.
kore x 2
125 g maslaca ili margarina
200 g šećera
2 vanilin šećera
2 jajeta
250 ml jogurta
2 kesice prehrambene crvene boje
250 g brašna
1/2 kašičice soli
1 kašičica sirćeta
1 kašičica soda bikarbone
fil
400 ml slatke pavlake
500 g krem sira
100 g prah šećera
1 kašika vanile
još
500-600 g svežih jagoda
Peku se dve kore .Umutiti maslac sa šećerom i vanilom.. Dodati 2 jaja, jedno po jedno i mutiti mikserom dok se ne dobije penasta smesa. Posebno pomešati jogurt sa 2 kesice prehrambene crvene boje u prahu (za jarko crvenu boju biskvita može da se stavi i više boje). Izmešati suve sastojke (prosejano brašno, prosejan kakao prah i so:).
Naizmenično dodavati suve sastojke i jogurt u umućeni maslac i mutiti najmanjom brzinom dok se sve lepo ne sjedini.
Na kraju u šoljici pomešati 1 kašičicu sode bikarbone i 1 kašičicu sirćeta. Kada zapeni odmah dodati u smesu za kore i ponovo izmiksati. Peći na 180 stepeni 25-30 minuta. Ohlađene kore prerezati na dva dela da se dobiju 4 kore. Fil: Umutiti slatku pavlaku u šlag.
U drugoj posudi umutiti krem sir sa šećerom u prahu. Zatim špatulom sjediniti ove dve smese i dodati aromu vanile..Jagode naseckati po želji, a deo ostavite za dekoraciju.
Filovati kore filom a između stavljati jagode, s tim da na poslednju koru stavimo samo malo belog fila.
U videu na početku teksta pogledajte ceo postupak pripreme.