Pogledajte recept za red velvet tortu sa jagodama iz emisije Praktična žena.

Sastojci:

kore x 2

125 g maslaca ili margarina

200 g šećera

2 vanilin šećera

2 jajeta

250 ml jogurta

2 kesice prehrambene crvene boje

250 g brašna

1/2 kašičice soli

1 kašičica sirćeta

1 kašičica soda bikarbone

fil

400 ml slatke pavlake

500 g krem sira

100 g prah šećera

1 kašika vanile

još

500-600 g svežih jagoda

Pročitajte još:

Priprema:

Peku se dve kore .Umutiti maslac sa šećerom i vanilom.. Dodati 2 jaja, jedno po jedno i mutiti mikserom dok se ne dobije penasta smesa. Posebno pomešati jogurt sa 2 kesice prehrambene crvene boje u prahu (za jarko crvenu boju biskvita može da se stavi i više boje). Izmešati suve sastojke (prosejano brašno, prosejan kakao prah i so:).

Naizmenično dodavati suve sastojke i jogurt u umućeni maslac i mutiti najmanjom brzinom dok se sve lepo ne sjedini.

Na kraju u šoljici pomešati 1 kašičicu sode bikarbone i 1 kašičicu sirćeta. Kada zapeni odmah dodati u smesu za kore i ponovo izmiksati. Peći na 180 stepeni 25-30 minuta. Ohlađene kore prerezati na dva dela da se dobiju 4 kore. Fil: Umutiti slatku pavlaku u šlag.

U drugoj posudi umutiti krem sir sa šećerom u prahu. Zatim špatulom sjediniti ove dve smese i dodati aromu vanile..Jagode naseckati po želji, a deo ostavite za dekoraciju.

Filovati kore filom a između stavljati jagode, s tim da na poslednju koru stavimo samo malo belog fila.

U videu na početku teksta pogledajte ceo postupak pripreme.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar