U novoj epizodi emisije "Praktična žena" Nataša Pavlović je ugostila Kristinu Kiku Jovanović koja je pokazala recept za punjene kruške i princes krompir.

Punjene kruške

Sastojci:

kruške

tanko rezana slanina

mocarela ( ili neki drugi sir koji se lepo topi)

jaje

so

Praktična žena – Kristina Kika Jovanović Punjene kruške i Princes krompirići Pscreen 01

Priprema:

Kruške najpre operate i oljuštite, a zatim ih lagano izdubite kako biste napravili udubljenje. U to udubljenje stavite sir. Slaninom uvijte celu krušku. Ovako pripremljene kruške stavite na pleh obložen pek papirom.

Kruške premažite umućenim jajetom i po želji pospite malo soli. Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15-20 minuta (dok slaninica ne postane krckava, a sir bude lepo otopljen).

Princes krompir

Sastojci:

4 krompira

2 žumanca

50 g parmezana

3-4 kašike putera

4 čena belog luka

1 kašičica ruzmarina, peršuna, vlašca, muskatnog oraščića i soli

Praktična žena – Kristina Kika Jovanović Punjene kruške i Princes krompirići Pscreen 01

Priprema:

Skuvati krompir u slanoj vodi. Ukoliko želite da začini puste više arome propržite kratko na puteru beli luk i začine, pa ih dodajte propasiranom krompiru. Kada ste to sjedinili dodajte krompiru žumanca, parmezan i sve lepo izmešati. Ovako pripremljen krompir stavite u dresir kesu sa zvezdastim nastavkom i istisnite princezice na pek papir. Princezice premažite otopljenim puterom i pecite ih oko 15 minuta na 180 stepeni.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar