U novoj epizodi emisije "Praktična žena" Nataša Pavlović je ugostila Kristinu Kiku Jovanović koja je pokazala recept za punjene kruške i princes krompir.
kruške
tanko rezana slanina
mocarela ( ili neki drugi sir koji se lepo topi)
jaje
so
Kruške najpre operate i oljuštite, a zatim ih lagano izdubite kako biste napravili udubljenje. U to udubljenje stavite sir. Slaninom uvijte celu krušku. Ovako pripremljene kruške stavite na pleh obložen pek papirom.
Kruške premažite umućenim jajetom i po želji pospite malo soli. Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15-20 minuta (dok slaninica ne postane krckava, a sir bude lepo otopljen).
4 krompira
2 žumanca
50 g parmezana
3-4 kašike putera
4 čena belog luka
1 kašičica ruzmarina, peršuna, vlašca, muskatnog oraščića i soli
Skuvati krompir u slanoj vodi. Ukoliko želite da začini puste više arome propržite kratko na puteru beli luk i začine, pa ih dodajte propasiranom krompiru. Kada ste to sjedinili dodajte krompiru žumanca, parmezan i sve lepo izmešati. Ovako pripremljen krompir stavite u dresir kesu sa zvezdastim nastavkom i istisnite princezice na pek papir. Princezice premažite otopljenim puterom i pecite ih oko 15 minuta na 180 stepeni.