Pogledajte recept za japrak i čorbu sa raštanom iz emisije Praktična žena.

Japrak

Sastojci:

1 kg listova raštan kupusa

500 g ml junećeg mesa

150-200 g pirinča

so, biber i mlevena crvena paprika

1 crni luk

1-2 čena belog luka

Priprema:

Listove raštike odvojiti od stabljike i podeliti na manje delove (ukoliko su veći).

Obariti listove po par minuta sa svake strane. Za to vreme sjediniti meso sa pirinčem i začinima .

Obarene listove staviti u hladnu vodu (da zadrže lepu zelenu boju).

Tako spremne uviti u male sarmce. Kada se poređaju u šerpu, sipati vode toliko da budu prekrivene i dodati kašiku crvene paprike. Kuvati dok ne omekšaju.

Služiti uz kiselo mleko.

Pročitajte još:

Čorba od raštana

Sastojci:

500 g listova raštana

nekoliko komada suvog mesa (najbolje od rebra)

1 krompir

1 šolja pirinača

so

biber

Priprema:

Meso odvojeno obariti nekoliko minuta (po želji staviti ili komad ili odkoštiti i koristiti samo meso)

Listove iseći na komade i staviti da se kuvaju, iseći krompir na kockice, ubaciti u čorbu i dodati šolju pirinča i začine.

Ubacite sada i meso, pa kuvajte dok se sve lepo ne skuva.

U videu na početku teksta pogledajte ceo postupak pripreme.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar