Pogledajte recept za Janove vafle iz emisije Praktična žena.
300 g brašna
120 g šećera
120 g maslaca/120 ml ulja
120 g jogurta/200ml mleka
2 cela jajeta i 1 belance
1/2 praška za pecivo
1 vanilin šećer
Prvo umutiti belanca sa polovinom šećera. U drugoj činiji umutiti žumanca sa ostatkom šećera, a zatim dodati ostale sastojke.Na kraju špatulom umešati belanca u smesu od žumanaca- Ukoliko nemate mnogo vremena za pripremu vafla možete i sve sastojke zajedno odmah umutiti.
Sipati po kutlaču smese u aparat za vafle koji ste prethodno zagrejali. Pecite ih nekoliko minuta. Pečene vafle filujte nugat kremom, pistć kremom, javorovim sirupom, a odozgo pospite koštunjavo voče ili mleveni keks. i na kraju ukrasite malinama, jagodama ili trešnjama. Sve zavisi šta volite.
U videu na početku teksta pogledajte ceo postupak pripreme.