Kremasta čorba sa povrćem "vraća u život" čak i po ovim vrućinama, a takosi su odličan izbor za opušten vikend s društvom. "Praktična žena" donosi recepte koji će vas oduševiti.
Sastojci:
-2 kašike putera
-1 kašika brašna
-600 g brokolija
-1/2 korena celera
-5 šargarepa
-2 kocke za supu
-600 ml vode
-500 ml neutralne pavlake
-250 g ementaler sira
Priprema:
Povrće iseckati, a zatim ih stavite stavite u šerpu i naliti vodom, pavlakom i dodati rendan sir. Čorbu kuvati oko 30 min.
Sastojci:
-500 g mlevenog mesa
-1 glavica crvenog luka
-1 kisela pavlaka
-1 konzeva kukuruza
-1/2 pakovanja čeri paradajza
– so i biber
-malo ulja
-takos tortilje
Gvakamole sos
– 2 avokada;
-1/2 luka
– 200 g krem sira
– 1/2 pakovanja čeri paradajza
-1/2 limuna
Priprema:
Sve sastojke za gvakamole sos naseckati a zatim ih izblendajte i na kraju dodati sok limuna i sve lepo sjediniti.
Mleveno meso skuvati sa lukom.. Posoliti ga. Potom u tortilje staviti mleveno meso i preko malo pavlake, kukuruza i iseckanog paradajza i sve zalijte gvakamole sosom.
Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?
Ostavi prvi komentar