Kremasta čorba sa povrćem "vraća u život" čak i po ovim vrućinama, a takosi su odličan izbor za opušten vikend s društvom. "Praktična žena" donosi recepte koji će vas oduševiti.

Kremasta čorba sa povrćem

Sastojci:

-2 kašike putera

-1 kašika brašna

-600 g brokolija

-1/2 korena celera

-5 šargarepa

-2 kocke za supu

-600 ml vode

-500 ml neutralne pavlake

-250 g ementaler sira

Priprema:

Povrće iseckati, a zatim ih stavite stavite u šerpu i naliti vodom, pavlakom i dodati rendan sir. Čorbu kuvati oko 30 min.

Takosi

Sastojci:

-500 g mlevenog mesa

-1 glavica crvenog luka

-1 kisela pavlaka

-1 konzeva kukuruza

-1/2 pakovanja čeri paradajza

– so i biber

-malo ulja

-takos tortilje

Gvakamole sos

– 2 avokada;

-1/2 luka

– 200 g krem sira

– 1/2 pakovanja čeri paradajza

-1/2 limuna

Priprema:

Sve sastojke za gvakamole sos naseckati a zatim ih izblendajte i na kraju dodati sok limuna i sve lepo sjediniti.

Mleveno meso skuvati sa lukom.. Posoliti ga. Potom u tortilje staviti mleveno meso i preko malo pavlake, kukuruza i iseckanog paradajza i sve zalijte gvakamole sosom.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar