Pogledajte recept za čokoladnu tortu sa lešnikom i malinama iz emisije Praktična žena.

Sastojci:

kore x 3

4 belanceta

4 kašika šećera

2 kašike pečenih mlevenih lešnika

2 kašike mlevenih oraha

2 kašike mlevenog keksa

Pročitajte još:

fil 1

500 g malina

250 g šećera

2 dl vode

2 pudinga od malina

fil 2

12 žumanaca

12 kašika šećera

200 g čokolade

200 g maslaca

150 g ml pečenih lešnika

200 ml sl. pavlake

Pročitajte još:

Priprema:

Za kore umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, a zatim lagano umešajte lešnike, orahe i keks. Pecite koru oko 15 minuta na 180 stepeni. Pecite 3 ovakve kore.

Za malina fil stavite maline, šećer i malo vode da proključa. U drugoj činiji izmešati puding sa vodom i ukuvajte u provrele maline. Mešati kratko dok se fil ne zgusne.

Za čokoladni fil skuvati žumanca sa šećerom na pari. U vruć fil dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi i sjedini sa žumancima. Ohladiti fil do sobne temperature. Umutiti puter penasto, pa ga sjedinite sa filom. U fil na kraju umešajte i umućenu slatku pavlaku i lešnike. Filujte tortu sledećim redosledom kora-malina fil-čoko fil-kora-malina fil-čoko fil-kora i ukrasite po želji.

U videu na početku teksta pogledajte ceo postupak pripreme.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar