Pogledajte recept za čokoladnu tortu sa lešnikom i malinama iz emisije Praktična žena.
kore x 3
4 belanceta
4 kašika šećera
2 kašike pečenih mlevenih lešnika
2 kašike mlevenih oraha
2 kašike mlevenog keksa
fil 1
500 g malina
250 g šećera
2 dl vode
2 pudinga od malina
fil 2
12 žumanaca
12 kašika šećera
200 g čokolade
200 g maslaca
150 g ml pečenih lešnika
200 ml sl. pavlake
Za kore umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, a zatim lagano umešajte lešnike, orahe i keks. Pecite koru oko 15 minuta na 180 stepeni. Pecite 3 ovakve kore.
Za malina fil stavite maline, šećer i malo vode da proključa. U drugoj činiji izmešati puding sa vodom i ukuvajte u provrele maline. Mešati kratko dok se fil ne zgusne.
Za čokoladni fil skuvati žumanca sa šećerom na pari. U vruć fil dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi i sjedini sa žumancima. Ohladiti fil do sobne temperature. Umutiti puter penasto, pa ga sjedinite sa filom. U fil na kraju umešajte i umućenu slatku pavlaku i lešnike. Filujte tortu sledećim redosledom kora-malina fil-čoko fil-kora-malina fil-čoko fil-kora i ukrasite po želji.
U videu na početku teksta pogledajte ceo postupak pripreme.