Foto:Promo

Pokret slobodnih građana oštro je osudio huliganski napad na porodicu Đilas i najavio da će predstavnici ovog pokreta večeras, u 19:45 biti ispred zgrade na uglu Braničevske i ulice Stojana Protića kako bi pružili otpor nasilju koje sprovodi vlast.

Pozivamo sve građane koji se večeras okupe da mirno i dostojanstveno iskažu svoj protest i da pokažemo da nasilje i fašističke metode nisu dobrodošle u Srbiju, piše u saopštenju.

Pročitajte još:

Kako navode u PSG teror vlasti nad političkim neistomišljenicima i protivnicima i maltretiranje njihove maloletne dece prevazilaze okvire političke borbe zbog čega vlast mora momentalno da prestane takvu praksu.

Sinoćnim činom su prevaziđene sve norme, kodeksi i crvene linije čime vlast dovodi atmosferu u Srbiji na ivicu građanskog rata, ocenjuju u PSG.

Naročito licemernim smatramo pokušaj nedostojnog predsednika Aleksandra Vučića da odgovornost za organizovanje huliganskih performansa prebaci na navodno udruženje mladih,a da podržava ovakve incidente govori i njegovo glasno ćutanje, kao i besramna izjava njegove savetnice za medije koja emotivnu reakciju Dragana Đilasa naziva „jeftinim političkim performansom“, ističu u PSG.

Jasno je da ovaj čin predstavlja demonstraciju sile nad decom Dragana Đilasa i da predstavlja očajnički potez ljudi koji ne biraju sredstva kako bi došli do cilja, ali je nedopustivo da želja za apsolutnom vlašću bude jača od ljudskosti.

Pokret slobodnih građana pozvao je sve političare vladajućih stranaka da svoja politička nadmetanja sa krovova zgrada ukojim žive političari opozicije sa svojim porodicama prebace u televizijski studio i istakao da porodica i deca ne smeju da se diraju, nikada i nikome.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare