Foto: Youtube Screenshot House of Highlights

Prošlo je 24 sata od ove reakcije, a ona i dalje privlači ogromnu pažnju.

I dok su ostali reprezentativci odmah po završetku sezone poručili da će igrati za Srbiju na Olimpijskim igrama ukoliko ih pozove selektor Svetislav Pešić, to su uradili Bogdan Bogdanović, Vasilije Micić i Aleksej Pokuševski, ili odmah rekli da je došlo vreme da se oproste od reprezentacije poput Nikole Kalinića u slučaju Jokića je i ova stvar drugačija.

PROČITAJTE JOŠ

Ono što je najviše zabolelo sve koji su videli reakciju Srbina bila je činjenica da je na sam spomen reprezentacije centar prevrnuo očima. Onda je poručio kao da želi što pre da okonča to pitanje. Ukupno 10 reči.

„Zaista ne znam, prijatelju, videću, moram da razmislim o tome“, odgovorio je Jokić.

Čudna je baš ovakva reakcija i nimalo ohrabrujuća o čemu je govorio i Miroslav Berić u najnovijoj epizodi podcasta „Pick and roll“. Za razliku od Luka Dončića koji je uvek govorio da jedva čeka da zaigra za Sloveniju i da će još jedno leto posvetiti reprezentaciji u slučaju centra Denvera to obično nije slučaj.

Nakon ovakvog odgovora možemo da dobijemo jedan od dva scenarija. Da se zaista pojavi na okupljanju i da zaigra na Olimpijskim igrama od 26. jula do 11. avgusta (za šta ima i tri nekošarkaška razloga) ili da jednostavno dostavi još jedno saopštenje kako mu je previše naporno da obuče dres Srbije ovog leta.

Ovakav njegov stav prema reprezentativnom dresu je polarizovao javnost, pa je tako mnogo onih koji zaista ne bi želeli ni da ga vide u nacionalnom dresu. Trostruki MVP NBA lige još uvek nije odlučio da li će igrati na Igrama dok su Sjedinjene Američke Države objavile čitav sastav sa 12 NBA zvezda, dok je i Francuska odlučila da objavi sa kojim igračima će nastupati u Parizu.

Dakle, Jokić predstavlja najveću enigmu u ovom trenutku, a čak je i Džamal Marej, njegov saigrač iz Denvera, najavio da će nastupiti za Kanadu ovog leta.

BONUS VIDEO Konferencija Nikole Jokića nakon poraza od Minesote

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare