Nova epizoda podkasta Snaga uma donosi razgovor sa muzičarkom Bojanom Vunturišević! Tema današnje epizode je pravilan odnos prema talentu u različitim fazama života, od detinjstva, do zrelog doba koje je bogato fazama zasisećenja. Kako se talenat prepoznaje? Kako se gaji i osnažuje? Kako ga nekad pritisak uguši? Koja je razlika između mladih ljudi koji svoj talenat nikad nisu istražili do kraja i onih koji su talenat pretvorili u životni poziv? Kao pevačica, autorka muzike koja potpisuje neke od najvećih hitova koji broje milione pregleda za najveće zvezde u regionu, ali i kao pedagoškinja koja radi sa decom u muzičkoj školi, Bojana ima veoma zanimljiv uvid u temu razvoja kreativnosti i talenata, iz različitih uglova. U razgovoru koji je pred vama osvrnula se na svoje detinjstvo, govorila o pravilnom mentorstvu, ulozi porodice u razvojnom putu kreativaca, krizama koje je imala u fazama u kojima je htela da napusti sve, nesigurnostima koje te nikad ne napuste, ali i o radu sa decom.

Kako je objasnila, sada kada radi sa decom može da prepozna decu koja imaju „ono nešto posebno“, što se ne uči, ne može da se nametne nekome ko s tim nije rođen, ali može da se uguši.

POGLEDAJTE JOŠ

„Samo mi se jednom desilo da je jedna mama predložila da se njeno dete, u spotu koji smo snimali za moj hor, vidi malo više. Mene je to mnogo iznerviralo. Mnogo više volim da radim sa decom nego sa roditeljima. Mislim da su deca, kada se roditelji sklone, mnogo bolji ljudi, zreliji ljudi, vredniji ljudi, saradljiviji ljudi. Čim se roditelj pojavi, dete odmah ne postane ni dete, nego postane beba. Tako i moje dete, čim se pojavim, odmah krene da se mazi, grli me.. Ali čim se sklonim ponaša se drugačije. Čim se roditelj nekog mog horskog deteta skloni, ja imam posla sa osobom sa kojom sam na istom nivou. Roditelj tu treba da bude saradnik. Kad dete ode kući da ponovi to što smo mi učili na času sa detetom i da negde, zajedno sa mnom, sa detetom razvija ne samo taj talenat nego i odgovornost, pa i memoriju. Mnoga deca se danas oslanjaju previše na roditelje, pa kažu – nisi rekla mami da imamo domaći, ja nisma zapamtio. Svašta možemo zajedno da radimo, ne samo na razvijanju tog talenta“, rekla je Bojana Vunturišević u novoj epizodi podkasta Snaga uma.

BONUS VIDEO: Jelena Riznić otkrila slučaj teškog proganjanja: Ne mogu da verujem u svoju budućnost, kad je na slobodi čovek koji je rekao da će me ubiti i nabavio pištolj

Komentari

Svi komentari (0)