ranko pivljanin
Ranko Pivljanin, Foto: Promo

Odavno je jasno da predsednica vlade Ana Brnabić ne bira reči – istina, u njenom slučaju je i prilično sužen izbor kad su reči u pitanju – ali i u ono malo vokabulara ona je spremna da se proslavi.

Komentarišući odlazak predstavnika opozicije u Strazbur na sednicu Evropskog parlamenta gde je izglasana Rezolucija u kojoj je i na tom evropskom nivou obznanjena kolosalna izborna krađa režima kojem pripada, ona je doslovno rekla:

„Samo mi imamo takvu opoziciju. Samo mi imamo te podguzne muve, tu podaničku opoziciju koja će da ode tamo i da tapše zato što neko traži međunarodnu istragu. Neko ko nikakve veze nema da sme da se usudi da traži bilo šta od Srbije!“

Bravo, premijerka!

A što niste tako nazvali i Aleksandra Vučića kad ono odnese Bilu Klintonu dva miliona dolara naših para, sve predući dok ga ovaj tapše po ramenu, računajući ( ispostaviće se, pogrešno) da će njegova žena zavladati Amerikom? Da bi potom, preko svojih „informera“ okolo vikao Trampe, Srbine!

Što niste Šefa, kako ga od milošte zovete, nazvali podguznom muvom kad je onomad, zajedno sa tadašnjim kosovskim premijerom Avdulahom Hotijem, onako bedno ponizno sedeo za onim stočićem za kanapee kod Donalda Trampa. Još je rezultat tog pezenja bio da se obavežemo da prebacimo ambasadu iz Tel Aviva u Jerusalim, a Izrael onda, zauzvrat, još priznade Kosovo. Je l to bio diplomatski uspeh ili krajnje poniženje? Vredan fejk ključeva Bele kuće i konfekcijskog penkala kojima nam je posle ovuda mahao, na njegovu i našu sramotu.

Što niste tako nazvali Aleksandra Vulina kad odlazi u Rusiju po ordenje?

Šta je onaj nesretni Marko Đurić, sa dlanovima uvek pripravnim na aplauz „Aci Srbinu“, ako nije originalni primerak takve muve?

Osvrnite se oko sebe i pogledajte u klan kome pripadate i videćete čitav roj podguznih muva, uključujući i sebe samu, kako zujite ispod repa čoveka koji je bio upravo takva muva Vojislavu Šešelju, najopskurnijem liku naše novije političke istorije.

Ne mislim da je sreća i radost što su ovdašnji opozicionari morali tamo gde vaš Šef, takođe, odlazi svako malo, sve trepereći krilcima, ne bi li isposlovao opstanak na vlasti sa sve većim ulozima koje ova država i mi sa njom isporučujemo, ali hajde da vidimo zašto su se i kako predstavnici opozicije tamo našli.

Pa, otišli su, jer ste krali na izborima i zato što nas sve godinama pravite budalama. Vi ste opoziciju poslali u Strazbur, vašim rukopisom je ispisana rezolucija koja Srbiju oslikava kao banana državu u kojoj se naočigled svih bezočno falsifikuje izborna volja građana i kojom vlada volja jednog čoveka koji je pogazio sve zakone i Ustav zemlje.

Nisam srećan što time maše evropska birokratija, ogrezla u licemerju – nije Vučić i vi sa njim, ovakav kakav je od decembra 2023. godine i sve su to oni odlično videli i znali, ali su do sada ćutali trgujući sa vama preko naših leđa – ali su i takvi kakvi su, (p)ostali poslednja adresa kojoj se građani otete države mogu obratiti da nas mafijaški politički kartel koji ste stvorili potpuno ne satre, obesmisli i otera i poslednjeg mladog i pametnog čoveka odavde.

Je l vi zaista mislite da je Srbija i život u njoj škrabotina sa Vučićeve kineske table na kojoj je, manipulišući i lažući, predstavlja kao ekonomskog tigra?

Zar zaista mislite da neko, posle sramne presude Apelacionog suda u slučaju Slavka Ćuruvije, streljanog od strane države, ima više i trun poverenja u pravosuđe i ovdašnju pravdu?

Koliko ćete još našeg vremena i vašeg EPP -ea potrošiti ne bismo li svi na kraju pomislili kako je na Jovanjici zaista uzgajan paradajz, a policijski inspektori koji su tamo pronašli plantažu droge notorni kriminalci i lažovi?

Znate vi odlično kako stvari stoje, toliko glupi niste, ali svim silama radite na zaglupljivanju svih ostalih ne bi li u stanju te sužene svesti oni poverovali u bajke koje im pričate.

A sad kada ste dobili šamarčić iz te Evrope, odakle su vam pripretili međunarodnom istragom vaših izbornih marifetluka, iskaljujete bes okolo. Baš mi je žao što evroposlanici i ostala evropska birokratija ne gledaju Hepi, Pink, Prvu, B92, RTS i ne čitaju svo ono odštampano smeće čiji urednici takođe zuje ispod Vučićevog repa, nego im se može da vam malo saopšte i istinu. Nije problem ove zemlje njena opozicija u Strazburu. Problem ste vi kao vlast u Srbiji. Nesnosni roj muva koji siše krv njenih građana.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare