Protekle izbore u emisiji "Među nama" analizirali su Ranko Pivljanin, glavni urednik novina "Nova" i Dušan Spasojević sa Fakulteta političkih nauka.

Komentarišući vest da su opozicioni lideri Marinika Tepić i Miroslav Aleksić stupili u štrajk glađu zbog izborne krađe Spasojević je ocenio da će , ako ne bude reakcije na sve ono što se dešavalo u nedelju, sledeći izbori biti još gori.

Opozicija je na prošlim izborima imala loptu na penalu i nije ništa uradila podseća Pivljanin i smatra da je sada, kada je Vučić onako pobedonosno izašao sinoć,  šansa za opoziciju propuštena.

„Ne znam do kada će podvižnički čin Marinike Tepić i Mikija Aleksića trajati i hoće li Vučić ostati srca kamenoga ili će ponoviti izbore. Formalno pravno ne mora to da uradi, CeSID je prebrojao 99,8 posto glasačkog uzorka i te stavke  su zakovane“, kaže on.

Osvrnuo je i na najveće iznenađenje ovih izbora, liste „Mi – glas iz naroda“ čiji je nosilac, po mnogima kontroverzni doktor, Branimir Nestorović.

„U Srbiji imate šest i po miliona glasača i od toga dva miliona ljudi koju će kafu radije popiti sa Nestorovićem nego sa akademikom Kostićem. Vučić uvek na njih računa i njima se obraća, neke potkupljuje, nekima preti. Imali smo veću izlaznost na beogradskim izborima za opozicionu listu nego prošle ali to na kraju ništa nije značilo“, zaključio je Pivljanin.

Ističe da opozicija mora da nauči jednu stvar a to je kako da sačuva izbornu volju od krađe. Ona to nije patentirala.

Prilog pogledajte na početku ove vesti.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO: Miroslav Aleksić poziva sve opozicione stranke da se pridruže protestu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar