Ruski lek protiv gripa novo oružje za lečenje kovida 19

Zdravlje 28. avg. 202114:40
Podeli:
Foto:Nova.rs

U okviru međunarodnog vojno-tehničkog foruma „Armija 2021“ kompanija „Aveksima“ predstavila je ruski lek, koji se uspešno bori ne samo protiv virusne respiratorne infekcije, nego i kovida 19.

Lek „Nobazit“ već je dokazao svoju efikasnost, kvalitet i bezbednost u borbi protiv gripa i virusnih respiratornih infekcija, a sada je dobio novi zadatak – odbija napade virusa korona, prenosi televizija „Zvezda“.

Klinička testiranja leka su održana, a iz kompanije „Aveksima“, koja proizvodi lek, ispričali su kako „Nobazit“ deluje prilikom lečenja obolelih od kovida 19.

Pročitajte još:

„Na osnovu rezultata ispitivanja može se reći da lek ‘Nobazit’ petostruko umanjuje smrtnost od virusa korona, a dvostruko smanjuje komplikacije što doprinosi bržem oporavku“, izjavila je generalna direktorka kompanije „Aveksima“ Tkačenko Elena.

Istorija „Nobazita“ seže do 2008. godine kada su naučnici instituta „Semaško“ dobili nalog od vojnih lekara da naprave novi lek protiv virusa za primenu u vojsci.

„Nema nikakve sumnje da je to najbolji lek za lečenje gripa, virusne respiratorne infekcije i virusa korona, između ostalog, i u svojstvu propratnog leka. Naša vojska i pravi najbolje i koristi najbolje“, poručio je generalni direktor Instituta za probleme hemijsko-energetskih tehnologija Sibirskog odeljenja RAN Sergej Sisoljatin.

„Nobazit“ je u potpunosti napravljen u Rusiji i domaća proizvodnja omogućava da ne zavise od isporuka iz inostranstva. Lek se već dugo godina uspešno bori sa svojim zadacima na „bojnom polju“, te je uključen u preporuke za lečenje gripa i respiratornih infekcija u vreme pandemije virusa korona.

***

Bonus video: Vakcina Moderna

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar