Ako se trudite da ojačate imunitet, neka pića bi trebalo da izbegavate.
Restorani brze hrane, između ostalog, u ponudama često imaju i kafe s mlekom koje imaju još i neki dodatni ukus poput voćnih sirupa. Ta pića prepuna su šećera, i možda će vam brzinski dati dozu energije, ali ne dj+eluju dobro na imunitet.
Naime, istraživanja sugerišu da sav taj dodatni šećer podstiče upalne procese u telu, a samim tim i povećava rizik od nekih bolesti.
Alkohol, pogotovo ako se konzumira stalno, slabi funkciju imuniteta da brzo izbaci bacile iz organizma. Moguće je i da ljudi, koji imaju problema s alkoholizmom, imaju veći rizik od razvijanja respiratornih problema, pogotovo gornjih disajnih puteva.
On nisu loša samo za vašu liniju, loša su i za imunitet. Ovde je ponovo problem u dodatnom šećeru, ali i natrijumu. Oba su iritanti za imunitet i mogu uzrokovati upalne procese.
Oni su takođe izvor velike količine šećera, posebno glukoze i fruktoze. Fruktoza podstiče skladištenje masnoća u telu i utiče na hormone, zbog čega smo gladniji. Glukoza, pak, podiže nivo šećera u krvi.
Nutricionisti savetuju da je bolje pojesti celu voćku, nego piti voćne sokove, piše Eat this, not that.
***
Bonus video: Biljke za jačanje imuniteta
***
Pratite nas i na društvenim mrežama:
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare