FOTO Živeće ovaj narod – lekarke sa Sajma su dokaz

Zdravlje 21. jan. 202115:12 > 15:28
Podeli:
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Na Sajmu je počela vakcinacija Beograđana, a zdravstveni radnici neumorno rade kako bi se čitav proces odvijao nesmetano. Kamera Nova.rs zapazila je simpatičan detalj na zaštitnim odelima lekarki na Sajmu.

One su naše heroine, koje su stoički podnele godinu dana neprestane borbe sa virusom koji odnosi živote. Zbog toga su naše doktorke i medicinske sestre prave zvezde ove zemlje – a osim njihovog požrtvovanog rada, imamo još jedan dokaz za to.

Naime, danas je ekipa Nova.rs iz prve ruke pokazala kako izgleda proces vakcinacije na Sajmu u Beogradu, gde je u toku imunizacija građana kineskom vakcinom Sinofarm.

Kamera Nova.rs tom prilikom zapazila je da na Sajmu građanima vakcine daju Bijonse, Lejdi Gaga, Tejlor Svift, Dženifer Lopez… Ne, nije šala, zapravo doktorke koje rade tamo imaju imena ovih velikih zvezda ispisana na svojim zaštitinim odelima.

Pogledajte:

Posebno je lep detalj maleno srce na opremi jedne od zdravstvenih radnica na Sajmu.

Inače, hala koja je pretvorena u poligone za vakcinaciju radiće od 7.30, pa do oko 17 časova. Proces vakcinacije počinje registrovanjem, putem QR koda koji građani koji su pozvani na vakcinaciju dobijaju putem mejla.

Pročitajte još:

Nakon toga, osobe se upućuju na lekarski pregled, koji se radi u nekoj od 12 dostupnih kabina. Posle lekarskog pregleda na kojem se utvrđuje da li osoba može da primi vakcinu, sledi punkt u kojem se informacije o pacijentu unose u sistem.

Nakon ostavljanja podataka, sledi vakcinacija, koja se radi na narednom punktu, takođe u kabinama.

Posle primljene vakcine se mora 15 minuta sačekati na sledećem punktu koji služi kao čekaonica – tu se nalaze stolice na kojima vakcinisani moraju da pričekaju zbog rizika od alergijske reakcije.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar