Podeli
Foto: Printscreen

Beograđanin Pedro Gajić objavio je na svom fejsbuk profilu video upozorenja u kom obaveštava sve svoje poznanike i sve koji su sa njim bili u kontaktu poslednje dve nedelje da ima koronavirus i da je u samoizolaciji.

“Evo i mene zvanično sa koronom. Osećam se odlično, osim temperature i jakog kašlja koji ne prestaje. Nije toliko teško ni disanje koliko taj kašalj koji je suv i iritira. Već me bole i grlo i stomak i pluća ali normalno funkcionišem, normalno se i osećam, osim te blage temperature. Prvi dan sam imao blagu neku groznicu, znojio sam se. Evo temperatura juče i danas nešto ispod 38, osećam se sve bolje i bolje.”

Pročitaj još:

Svima koji su bili u kontaktu s njim Pedro je u videu na fejsbuku poručio da šeruju snimak i obaveste sve kojima bi ova informacija mogla da znači život. On je istakao i sve svoje simptome i podvukao koliku opasnost ovaj virus može imati po osetljive grupe.

U Srbiji je, inače, danas preminula druga žrtva koronavirusa. U pitanju je baka od 92 godine, koja je bila na respiratoru u Infektivnoj klinici. Reč je o ženi koja imala udruženih bolesti.

Pročitajte još:

Trenutno je u Srbiji zvanično potvrđeno 188 slučajeva zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 91 pacijent na bolničkom lečenju, dok su ostali na kućnom lečenju. Od pacijenata koji su na bolničkom lečenju, 14 njih je na respiratorima i to šest na Infektivnoj klinici u Beogradu, četiri u Nišu, po dva u Novom Sadu i Kragujevcu.