Zlatibor oborio rekord iz 2019.

Putovanja 19. sep. 202116:41 > 16:42
Podeli:
Zlatibor letnja sezona
Zlatibor letnja sezona Foto:Slavica Panić/Nova.rs

Prema podacima Turističke organizacije Zlatibor, ove letnje sezone je Zlatibor bio najposećeniji do sada, oboren je i rekord zabeležen 2019. godine.

U toku jula i avgusta meseca broj ostvarenih noćenja na Zlatiboru veći je za 50% u odnosu na isti period 2020. godine, i za 17% veći u odnosu na turistički promet zabeležen u julu i avgustu 2019. godine, preneo je Turistički magazin.

Broj noćenja za prvih osam meseci u ovoj godini je za 41% veći u odnosu na u 2020. godinu, a za neverovatnih 4% veći u odnosu na broj noćenja ostvarenih u istom periodu rekordne 2019. godine.

Pročitajte još:

Na startu septembra je na toj planini boravilo i do 25.000 turista dnevno, iako se u poslednje vreme više nego o turističkim potencijalima pričalo o gradilištima koja potiskuju prirodu i mir, znamenitim deponijama Zlatibora, čudnim klupama za koje svi misle da su greška…

Turistička organizacija Zlatibora za naredni period najavljuje nastavak uređenja centra Zlatibora, a planirano je i da se uredi promenada od Kraljevog trga i zlatiborske pijace. Novom pešačkom zonom će biti povezan veliki deo Zlatibora, svi ljubitelji Zlatibora moći će da se šetaju promenadom od malog kružnog toga na početku šetališta, preko trga do hotela Tornik, do spomenika na Šumatnom brdu.

***

Bonus video: Skriveni biser prirode u srcu Srbije – vodopad Veliki Buk

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar