Zlatar Foto: Shutterstock

Na Zlataru je za praznike popunjeno više od 90 odsto smeštajnih kapaciteta, a dok se druge planine takmiče u broju skijaških staza i gondola, Zlatar za turiste ima i jednu drugačiju akciju.

„Sa prvim snežnim padavinama broj gostiju na Zlataru višestruko se povećao. Više su popunjeni kapaciteti u privatnom smeštaju, nego u hotelima, a mahom su na planinu stigli domaći gosti. Zlatar je lep u svako doba godine i uvek ima šta da ponudi posetiocima, a pre svega su tu netaknuta priroda, duge šetnje, čist vazduh i zdrava domaća hrana“, izjavio je za RINU, Branko Pucarević direktor TO Zlatar.

Osim uživanja u snežnim čarolijama, obilazaka planinskih jezera, kulturno-istorijskih spomenika, kao posebna atrakcija među turistima ispostavila se adrenalinska tura do fantastičnih tačaka ove planine do kojih je moguće doći samo posebnim terenskim vozilima uz pomoć vodiča.

Pročitajte još:

„To je prava adrenalinska tura od centra Zlatara ka vidikovcu Veliki Vrh sa kog se vide veličanstveni meandri Uvca. Taj lokalitet izgleda nestvarno pod snegom i zato čim turisti dođu na planinu žele i da ga posete. Do vrha se može doći samo terenskim vozilom, a samo putovanje je nezaboravan doživljaj. To je jedan od sadržaja koji je najatraktivniji, ali i najpopularniji tokom čitave godine“, rekao je Novovarošanin Danilo Paunović, a prenosi B92.

Najviši vrh Golo Brdo nalazi se na 1627 metara nadmorske visine, a predstavlja netaknuti dragulj i do njega se može doći samo peške ili na kvadu.

***

Bonus video: Kafana na Pančićevom vrhu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar