VIDEO Prizor od jutros iz Grčke razočaraće mnoge

Putovanja 15. maj. 202110:45 > 10:5815 komentara
Podeli:
grčka
Foto: Louisa GOULIAMAKI / AFP / Profimedia

Od juče je granični prelaz Evzoni između Severne Makedonije i Grčke zvanično otvoren i za turiste iz naše zemlje. To u praksi znači da se mnogi Srbi uveliko pakuju i kreću put omiljene destinacije. Ipak, moguće je da ih prizori sa tamošnjih plaža malo obeshrabre.

Čim je popularan prelaz Evzoni juče otvoren i za sve one koji bi da se brčnu u grčkom moru, počelo je veliko interesovanje za ulazak u ovu tradicionalno prijateljsku zemlju. A šta vas čeka dole ako pođete?

 

Subota, jutro.

Posted by Travel or Not on Субота, 15. мај 2021.

 

Pročitajte još:

Sudeći prema snimku koji kruži društvenim mrežama – i ne tako lep prizor. Naime, u popularnom letovalištu Nei Pori u Olimpskoj regiji ovog jutra je – kiša. Teški oblaci i tmurno vreme i nisu baš prizor koji bismo voleli da vidimo čim se iskrcamo iz auta ili busa.

Ali more je more.

Time se vode svi oni koji bi da se zapute u južnije krajeve već sada, u predsezoni, željni promene i putovanja posle godinu dana strogih mera.

I mada vremenska prognoza za ovo letovalište kaže da se očekuju kiša i grmljavina, vreme će već od prekosutra biti lepše.

vremenska prognoza
Foto: accuweather.com

Podsetimo, na sajtu Grcka.info sumirani su svi papiri potrebni za ulazak turista u Grčku, uz napomenu da se očekuje još potvrda da li će se starosna granica za decu za koju nije obavezan test povećati sa sadašnjih 5 na 10 godina.

„Papiri“ koji se trenutno traže na granici (pored pasoša naravno) su sledeći: potvrda o obavljenoj kompletnoj vakcinaciji ili negativan PCR test (ne stariji od 72 sata) ili serološki test (od 1. juna i digitalni zeleni sertifikat); popunjen PLF formular minimum 24h pre ulaska u Grčku. Moguća su i nasumična brza testiranja pri ulasku u Grčku koja su besplatna, a rezultati stižu za desetak minuta.
***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar