Koliko leto u Turskoj košta porodicu s dvoje dece

Putovanja 11. jun. 202116:06 > 17:10
Podeli:
Foto:

Turska je među najvoljenijim letnjim destinacijama u Srbiji i zato smo proverili koliko bi letovanje na turskom moru koštalo četvoročlanu porodicu iz Srbije.

Leto u Turskoj obično podrazumeva boravak u hotelu sa više zvezdica na bazi usluge all inclusive jer je tako najjednostavnije i najviše se isplati. Ako se odlučite za to, 10 dana u nekom turskom letovalištu (prevoz i smeštaj sa svim obrocima) u proseku će za roditelje i dvoje dece biti 1.800 evra.

Antalija/Side

Preko agencije Travelland, desetodnevni paket aranžman u mestu Side u Anataliji u Turskoj u junu košta oko 800 evra po osobi u hotelu sa pet zvezdica. Deca do dve godine letuju besplatno, a deca od dve do 13 godina plaćaju oko 250 evra.

Cena obuhvata prevoz avionom i all inclusive smeštaj. Dakle, letovanje bi roditelje sa dvoje dece okvirno koštalo oko 1.800 evra.

Marmaris

Smeštaj u junu u Marmarisu za 10 dana u hotelu s četiri zvezdice po principu all inclusive košta oko 470 evra po osobi. Deca do sedam godina plaćaju oko 270 evra, a deca do 13 godina 360 evra.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kayhan Astarcioglu (@kayhanast)

Ukupno, letovanje u Marmarisu za roditelje s dvoje dece bilo bi oko 1.500 evra.

Kušadasi

Preko agencije Ponte, 11 dana u Kušadasiju u junu (all inclusive – avion + smeštaj) u hotelu sa pet zvezdica košta od 550 evra po osobi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kuşadası Benim (@kusadasibenim)

Mlađa deca plaćaju oko 270 evra, a ako je drugo dete starije (od tri do 13 godina), plaća se oko 400 evra. Dakle, za četvoročlanu porodicu, letovanje u Kušadasiju bilo bi oko 1.800 evra.

Bodrum

Preko agencije BigBlue, 10 dana u junu u Bodrumu staje oko 700 evra po osobi. Za taj novac dobijate prevoz avionom i smeštaj na bazi all inclusive u hotelu sa pet zvezdica.

Cena za decu je oko 270 evra. Ako se sve sabere, leto u Bordumu roditelje s dvoje dece košta u proseku 2.000 evra.

Za ulaz – vakcina, PCR ili brzi test

Državljani Srbije mogu da uđu u Tursku sa potvrdom o potpunoj vakcinaciji izdatoj od nadležnog organa, s tim da je druga doza dobijena najmanje pre 14 dana pre dolaska u Tursku, i/ili sa potvrdom od nadležnih organa da je u poslednjih šest meseci preležan kovid.

Pročitajte još:

Ukoliko ne posedujete jedan od ta dva dokumenta, morate da imate negativan PCR test, urađen u poslednja 72 sata pre ulaska u Tursku ili negativan rezultat brzog antigenskog testa uređenog 48 sati pre ulaska u zemlju. Licima mlađim od 18 godina koja se nalaze u pratnji roditelja koji poseduju potvrdu o vakcinaciji nije potreban PCR test.

Na svim graničnim prelazima se vrše nasumična PCR testiranja.

U roku od 72 sata pre dolaska u Tursku neophodno je elektronski se registrovati putem sajta Ministarstva zdravlja Turske. Tokom registracije se dodeljuje takozvani HES KOD koji predstavlja elektronski vid praćenja zdravstvenog stanja putnika. Neophodan je za ulazak u sve tržne centre, restorane, državne ustanove i druge objekte. Svi putnici su dužni da pri ulasku u Tursku pokažu isti u štampanoj ili elektronskoj formi.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar