Turska, more
Foto: - / Huber images / Profimedia

Mesta skoro i da nema.

Turska je i ove godine jedna od omiljenih letnjih destinacija srpskih turista. Pored mora i peščanih plaža ljudi se najčešće opredeljuju za Tursku zbog nesvakidašnje usluge i hotela koji su mahom all inclusive, a relativno pristupačni – u nekim varijantama se za manje od 500 evra po osobi dobija all inclusive letovanje od 10 dana potpunog uživanja.

U razgovoru sa N1 direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA) Aleksandar Seničić kaže da će tokom ove sezone na turskoj obali organizovano letovati oko 80.000 turista iz Srbije, pa ako tome dodamo i oko 20.000 individualnih putnika, dolazimo do cifre od najmanje 100.000 srpskih turista u turskim letovalištima.

Najpopularnije regija su definitivno Kušadasi i Sarimsakli, najviše zbog toga što su blizu pa putovanje autobusom ne traje 24 sata kao što je to slučaj sa malo udaljenijim letovalištima.

Barcino travel ima ponudu za Kušadasi od 388 evra po osobi za all inclusive smeštaj u hotelu sa 4 zvezdice. U paket je uključen autobuski prevoz, a polazak je iz Beograda 18. avgusta, nažalost mesta ima još samo malo kako su nam iz agencije saopštili jer je Turska ove godine prebukirana.

Iz agencije Travelland su nam takođe rekli da je potražnja za letovanjem u Kušadasiju velika, ali da ipak imaju nekoliko ponuda, međutim tek za septembar. Za nas su izdvojili ponudu sa avionskim prevozom 3. septembra, u pitanju je all inclusive aranžman u hotelu sa 4 zvezdice u kom će vas 10 noćenja izaći 582 evra po osobi.

U Sarmisakliju je situacija nešto bolja ali svakako su velike gužve. Iz agencije Oktopod su nas uputili na aranžman u hotelu od 5 zvezdica, radi se od 10 noćenja all inclusive sa autobsukim prevozom iz Beograda, a cena paketa je 990 evra.

Turista iz Srbije u većem broju ima i u centralnom delu, prvenstveno u Bodrumu i Marmarisu, pa ukoliko ste zainteresovani da leto provedete u nekim od ovih letovališta, skratili smo vam posao malo i pronašli nekoliko trenutno aktuelnih ponuda.

Pročitajte još:

Iz agencije Filip travel su nam rekli da je za jul sve popunjeno i da sledeći slobodni termin imaju tek u septembru, pa su nam tako ponudili aranžman polupansiona u hotelu sa 5 zvezdica. Ponuda uključuje avionski prevoz i 10 noćenja sa doručkom i večerom, a cena po osobi koja uključuje direktan čarter let iz Beograda iznosi 1387 evra a avion poleće 11. septembra.

Što se tiče Marmarisa, agencija Argus turs ima nekoliko slobodnih mesta tokom avgusta u hotelu sa 3 zvezdice. Aranžman uključuje 11 noćenja all inclusive sa direktnim čarter letom iz Beograda, a prvi slobodan termin je 13. jula, a cena ovog letovanja bi vas koštala 799 evra po osobi.

***

Bonus video: Najlepše Plaže

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (2)