turističke destinacije 2021
Crvena polja Dongčuana; Foto: Raywoo / Alamy / Profimedia

Pandemija koronavirusa je promenila pravila igre na svim nivoima, pa tako ni putovanja više neće biti ista, ali to ne znači da ih neće biti - turistički magazini već imaju spisak destinacija koje će biti hit među putnicima u 2021. godini.

Međutim, ako ste očekivali da će se na njoj naći idilična ostrva i evropske prestonice u koje turisti jedva čekaju ponovo da pohrle sa svih strana sveta, prevarili ste se. U doba korone putnike izgleda više mame neki drugačiji predeli – prenosimo vam jednu pomalo bizarnu listu top destinacija za 2021. koju je objavio portal Seeker.

Dongčuan u Kini

Dongčuan u kineskoj provinciji Junan, okrug je karakterističan po krvavo crvenoj zemlji koja prekriva na stotine hiljada kvadratnih metara. Plodna je i jako fotogenična. Ipak, zbog udaljenosti, nedostatka infrastrukture i nedostatka smeštaja, Dongčuan nije bio na turističkoj karti Kine. Dosad.

Nuk, glavni grad Grenlanda

Najseverniji glavni grad na svetu. Nalazi se na jugozapadnoj obali Grenlanda, oko 240 km južno od Arktičkog kruga. Vlada polarna klima, sa hladnim i snežnim zimama i hladnim letima, a temperature ispod nule je u proseku sedam meseci godišnje.

Pročitajte još:

Mediteranska obala Albanije

Albanija se ispostavila kao novi adut za letovanje tokom pandemije koronavirusa, ne samo za turiste iz Srbije, već i za ceo svet. Tako se već sledeće godine mogu očekivati veće gužve i novi standardi – Albanija je na visokoj trećoj poziciji ove liste.

Čitagong u Bangladešu

Čitagong je drugi najveći grad Bangladeša i glavna luka, za koji svet uglavnom čuje kad se dešavaju veliki požari ili ga pogodi neki ciklon.

Černobilj u Ukrajini

Černobilj, koji se decenijama oporavlja od jedne od najvećih nuklearnih katastrofa u istoriji, dospeo je na listu turističkih destinacija zahvaljujući hit seriji. Drugog objašnjenja nema.

Medeljin, Kolumbija

Medeljin je poznat kao grad Pabla Eskobara, nekada najopasnije mesto na svetu, ali danas pokušava da promeni tu reputaciju.

Kakheti u Gruziji

Jedna od najboljih vinskih regija Gruzije – ukupno se u regiji proizvede oko 70 sorti vina.

Obala kostura u Namibiji

Severni deo atlantske obale Namibije zove se Obala kostura. Bušmani iz Namibije zovu ovu regiju „zemljište koje je Bog napravio u ljutnji“, dok su je portugalski mornari nazvali „vrata pakla“. Idealna za odmor.

Tasmanija u Australiji

Tasmanija je ostrvo na istočnoj ivici Indijskog okeana, a mnogima je prva asocijacija tasmanijski đavo koji samo tamo opstaje.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar