Soba u kolibici na Mokroj Gori košta 1.000 evra dnevno

Putovanja 27. dec. 202018:53 > 19:04
Podeli:
Mokra Gora
Stanica Mokra Gora; Foto: Dmitry Evteev / Alamy / Alamy / Profimedia

Mokra Gora je živopisno planinsko selo koje se prostire između Tare i Zlatibora, koje garantuje zimsku idilu - koliko biste bili spremni da je platite u finišu 2020. godine?

Atrakcije ovog kraja su neverovatna priroda, uska pruga poznata kao „Šarganska osmica“ i Drvengrad – etno selo našeg proslavljenog filmskog režisera Emira Kustirice. Međutim, ni kod Kuste smeštaj nije tako skup kao u kolibici – apartmanu „Sargan eight 2“ koji smo našli u Airbnb ponudi.

U pretraživač smo uneli period od 30. decembra do 3. januara, nadajući se da postoji neki izbor za one koji praznični odmor planiraju u poslednjem trenutku. Skroman je, ali postoji, a pomenuta koliba u prirodi prvenstveno se ističe cenom.

Na priloženim fotografijama lepo izgleda, ima prostrano dvorište i starinski šmek, ima bunar, čak i bazen. U pitanju je smeštaj sa dve spavaće sobe u kojem može da odsedne četvoro ljudi, a u kojem je cena jednog noćenja, kako se ispostavilo, 1.000 dolara plus naknada za uslugu. U evrima, to je ukupno 960 evra. Primera radi, cene smeštaja se u tom kraju u zacrtanom periodu kreću od 29 do 129 evra.

Nismo morali mnogo da se preračunavamo. Četiri noćenja u ovoj brvnarici bi nas izašla tačno 4.678 dolara. To je više od 3.800 evra. To je više od 450.000 dinara. Za četiri noći.

Pogledali smo koji su još aduti ovog smeštaja. Ima osnovnu opremu, grejanje, parking, Wi-Fi… Standardno. Pravila kućnog reda ne dozvoljavaju žurke i okupljanja, ali kućni ljubimci mogu. Istaknuto je da se domaćin se obavezao na Airbnb postupak pojačanog čišćenja (valjda je to ta dodatna usluga koja se naplaćuje).

Pročitajte još:

Ipak, ništa ne opravdava astronomsku cenu ovog smeštaja osim dobre lokacije i činjenice da je slobodan u ovom periodu. I izgleda da je to bilo dovoljno da vlasnici lupe cenu i nadaju se stranim turistima koji su proteklih godina pohodili Drvengrad.

Inače, prema aktuelnom cenovniku turističkog naselja Mećavnik, dnevni najam kuće može da vas izađe maksimum 15.500 dinara.

***

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar