Hotel
Foto: AKM Images / Backgrid USA / Profimedia

Gej muškarci izgleda ne mogu ni da odu na letovanje bez prepreka, mržnje i diskriminacije na svakom koraku. Naime, u ponudi jedne srpske turističke agencije našao se turski hotel u Kemeru, koji izričito zabranjuje da dva muškarca zakupe jednu sobu.

Hotel „Fame“ u turskom letovalištu Kemer može se rezervisati preko agencija Astra Tours i Viva Travel.

Na sajtu turističke agencije Astra Tours, u opisu svega što nudi ovaj hotel stoji i jedna diskriminatorna napomena.

„Hotel ne prihvata rezervacije koje uključuju boravak samo dve osobe muškog pola u sobi“.

Korisnici društvenim mreža primetili su ovu spornu odredbu.

Na sajtu agencije Viva travel u opisu hotela „Fame“ ne postoji takva napomena.

Napomenu nismo pronašli ni na zvaničnom sajtu lanca hotela „Fame“.

Pokušali smo da dobijemo objašnjenje od agencije Astra tours, ali do objavljivanja teksta nismo dobili njihov odgovor.

Pročitajte još:

Inače, politička klima u Turskoj nije baš povoljna kada je reč o pravima LGBTQ zajednice. Uprkos tome što homoseksualnost nije zločin, Turska ne priznaje gej brakove niti građanska partnerstva.

LGBT osobe u Turskoj često se suočavaju sa diskriminacijom, uznemiravanjem, pa čak i nasiljem od strane svojih rođaka, komšija, saradnika, šefova, zaposlenih, nastavnika, pa čak i pripadnika turske policije. Homoseksualnost je tabu tema u Turskoj i čak postoji tradicija „zločina iz časti“ pri kojoj se ubijaju članovi porodice (obično žene) koji se upuste seksualna ponašanja koja se smatraju neprikladnim.

Erdogan je nedavno u obraćanju turskoj omladini osudio LGBT+ zajednicu.

„Izvešćemo našu omladinu u budućnost, ali ne LGBT+ omladinu, već omladinu kakva je bila u slavnoj prošlosti ove zemlje. Vi niste LGBT+ omladina. Vi niste omladina koja uništava, ali ste oni koji popravljaju ta uništena srca , rekao je u februaru 2021. godine, nakon studentskih protesta.

U julu 2020. godine, turski modni gigant LC Waikiki najavio je da će zabraniti upotrebu duga, jednoroga i drugih „LGBT+ slika“ u dizajnu odeće, što je još jedan primer diskriminacije i homofobije sa kojima se suočava turska LGBT+ zajednica.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (15)