Foto:TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Nakon četiri dana pauze, ponovo se skija na Kopu.

Nakon što je za vikend, na samom startu ski sezone, stao s radom zbog loših vremenskih uslova i nedostatka snega, od srede 14.12.2022. godine, ski centar Kopaonik će ponovo biti u funkciji, objavio je Infokop.

Za skijaše i bordere će biti pripremljene staze Karaman greben (7) i Malo jezero (2), a važiće i popust u visini od 30% na ski karte. Skijaši su i ovu vest zasuli negativnim komentarima.

Naime, mnogi smatraju da je „dok se ne stvore pravi uslovi sa više otvorenih staza zaista apsurdno da se naplaćuje ski pass sa popustom od 30%“. Neki poručuju da bi pametnije bilo da se zatvori sve, dok ne bude u funkciji bar 80 odsto staza, a ima i onih koji upozoravaju druge da ne nasedaju jer „ne vracaju novac za ski pass u slučaju da zaustave instalacije zbog više sile (vremenskih nepogoda)“.

A, kako se čini, viša sila ponovo nastupa već za koji dan na štetu ljubitelja zimskih sportova – u petak će maksimalna temperatura u Srbiji opet biti prolećna, od 12 do 18 stepeni.

Pročitajte još:

Infokop za danas najavljuje jače naoblačenje sa juga, uz otopljenje, ali i dalje sa dovoljno hladnoće da bude prolaznog talasa snežnih padavina na planini. Vetar umeren, južnih pravaca. Biće i magle. Maksimalna temperatura -1 stepen. U četvrtak dosta oblaka, ali i uz sunčane periode. Biće uglavnom suvo, vetar umeren, jugozapadni. Maksimalna temperatura 3 stepena.

A u petak veoma toplo, uz promenjivu oblačnost i kraće sunčane periode. Viši delovi planine biće u magli. Vetar jak, na udare i olujni, južni i jugozapadni. Maksimalna temperatura 8 stepeni.

Što se snežnih padavina tiče, sutra se očekuje 7 do 8 cm snega. Nažalost, zbog rasta temperatura ponovo se očekuje znatnije otapanje snega, posebno tokom petka, a na sajtu RHMZ pogledajte kakvo će vreme biti na Kopu do kraja decembra.

Foto: Hidmet

Pročitajte još:

***

Bonus video: Sara Botić – Kakva nas zima čeka