Plate spasilaca na plaži u Los Anđelesu su nerealno visoke

Putovanja 30. mar. 202123:17
Podeli:
spasioci, plaza, los andjeles
Foto: MARIO TAMA / Getty images / Profimedia

Biti spasilac u Los Anđelesu poprilično je unosno zanimanje. Istraživanja su pokazala da oni zarađuju više od lekara i advokata.

Prema nedavnom istraživanju Forbsa, spasioci u okrugu Los Anđeles plivaju u lovi. Sedam vrhunskih spasilaca na plaži zarađuje čak 392 hiljade dolara godišnje, dok su 82 spasioca zaradila više od 200 hiljada dolara u godinu dana, zahvaljujući prekovremenim satima.

Fernando Bojto, „vršilac dužnosti glavnog spasioca“ okruga LA, zaradio je 2019. godine 391.971 dolar, prema izveštaju Forbsa.

POGLEDAJTE JOŠ:

Ukupno, 2019. godine 31 spasilac zaradio je 50 do 130 hiljada dolara od prekovremenih sati.

Forbs takođe navodi da spašavanje više života ne znači nužno veću platu. Naime, mnogi od spasilaca koji su dobili medalju za hrabrost nisu među najplaćenijima.

Veće plate od lekara i advokata

Izveštaj je pokazao i kako su u top 20 samo dve žene.

„Zašto spasioci na plaži zarađuju toliko novca, pitanje je koje bi porezni obveznici LA-a trebalo da postave. Posao spasioca može biti opasan, ali nejasno je zašto bi stanovnici trebali da plate toliki prekovremeni rad, kad državni javni zaposleni porezne obveznike već koštaju 45 milijardi dolara godišnje“, navodi Forbs.

Poređenja radi, oblačenje kupaćih kostima u Los Anđelesu i patroliranje javnim plažama je bolje plaćen posao od anesteziologa, većine hirurga, lekara, pa čak i advokata.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram