Danas zvanično startuje ski sezona 2022/23, ali snimci s otvaranja nisu baš ono na šta smo navikli.

Ski opening traje od danas do kraja nedelje. Prvi dan skijanja je besplatan, a tokom trajanja ski openinga važiće popust u visini od 30% na pojedinačne, poludnevne, dnevne, dvodnevne, trodnevne i četvorodnevne karte koje se kupe i koriste u vreme trajanja ski openinga, odnosno otvaranja ski sezone, kao i za karte za sve vrste zabavnih sadržaja. Pogledajte kompletan cenovnik Skijališta Srbije za sezonu 2022/23.

Pročitajte još:

Kako je Infokop objavio, „zahvaljujući pravovremenom korišćenju sistema za veštački sneg, a uprkos jako lošim vremenskim uslovima za ovo doba godine (visoke temperature i vetar južnih pravaca), JP “Skijališta Srbije” su za skijaše i bordere uspela da pripreme staze Karaman greben (7) i Malo jezero (2). Od zabavnih sadržaja će raditi bob na šinama i zip lajn, gondola i Pančićev vrh će raditi za panoramsko razgledanje.“

A šta još znače ti „jako loši vremenski uslovi“, vidimo na fotkama koje su objavljene na Instagramu – gusta magla tako da skijaši bukvalno ne vide šta je pred njima i tmurno nebo potpuna su kontra onom šarenilu na snegu na koje smo navikli na startu ski sezone na Kopu.

Prema prognozi, u petak i za vikend ostaju oblaci i magla uz umeren do jak južni i jugozapadni vetar, na vrhu planine biće i olujnih udara.

U subotu bi veći deo dana bilo uglavnom suvo, dok su u nedelju moguće i kapi kiše. Relativna vlažnost maksimalna. Maksimalne temperature u petak 4, subotu i nedelju 6 stepeni. Očekuje se mala količina novih snežnih padavina (tek par cm) dok će topljenje biti intenzivnije prema vikendu.

Pogledajte mesečnu prognozu RHMZ za Kop.

Izvor: RHMZ

Pročitajte još:

***

Bonus video: Kopaonik u sivilu

Komentari

Svi komentari (4)