Koliko koštaju ležaljke u Grčkoj, Hrvatskoj, CG i Albaniji

Putovanja 27. jun. 202122:38 > 23:56
Podeli:
Ulcinj Foto: Shutterstock/Devteev

Cene ležaljki sa suncobranom na plažama po regionu i ove godine dosta variraju zavisno od mesta, ali i od samog kafića, pozicije, pa čak i datuma. Proverili smo kakva je trenutno situacija u zemljama u kojima tradicionalno bude najviše srpskih turista.

U Grčkoj još ima kafića na plaži u kojima uz piće dobijate i mesto pod suncobranom, ali sve više je onih koji zacrtaju fiksnu cenu za dve ležaljke u hladu – a ona se kreće od 5 do 20 evra.

Grcka Parga
Grčka Parga Foto:Ana Kalaba/Nova.rs

Na primer, u Leptokariji ima mesto gde će vam naplatiti 2,5 evra po osobi i još servirati kafu, na Tasosu 12 evra za set. Ima kafića u kojima ćete u istom kafiću plaćati dve cene – za dve ležaljke u prvom redu do mora moraćete da izdvojite 10 evra, a za četvrti red 5 evra.

Naravno, bude i dosta viša na fensi plažama u luksuznim ležaljkama najbližim moru, što je ugođaj za koji je i prošle godine trebalo platiti i do 50 evra.

U Crnoj Gori je slična situacija, s rasponom cena i brojanjem redova.

Foto:Privatna arhiva

 

Pročitajte još:

„Uglavnom su 10 evra, ali ima i za 5, ali i 15, 20. Mislim na obične ležaljke sa suncobranom, a do 40 evra za krevete sa suncobranom za ceo dan na urbanijim plažama“, otkrila nam je Ana koja trenutno boravi na crnogorskom primorju.

U Hrvatskoj je prosek nešto viši, za dve ležaljke i suncobran treba izdvojiti od 10 do 20 evra, a na Hvaru i do 30.

Na kraju, tu je i Albanija koja je još najpovoljnija i po tom pitanju. Kako turisti pišu po društvenim mrežama, u Valoni se dve ležaljke i suncobran iznajmljuju za 3,5 evra, u Ksamilu za 8.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar