Koliko koštaju najpovoljniji aranžmani za Grčku, Tursku, CG

Putovanja 18. maj. 202113:56 > 14:32
Podeli:
Grčka
Grčka; Foto: Louisa GOULIAMAKI / AFP / Profimedia

Grčka je ponovo glavni izbor srpskih turista za leto 2021, ali raste interesovanje i za neke druge destinacije. Iz turističkih agencija otkrili su nam hit ponude za najtraženija letovališta.

„Definitivno najveće interesovanje je ponovo za Grčku. Kod nas je tradicionalno najpopularniji Halkidiki, apartmanski smeštaj. Prva grupa polazi već sutra, i mi smo bili iznenađeni da smo tako brzo uspeli da oformimo grupu“, priznaje Vladimir Vlaho, direktor agencije Sabra travel.

Kaže da se cene za Grčku nisu menjale, a, na primer, 10 noćenja (studio) u Pefkohoriju može da vas izađe od 110 evra po osobi u predsezoni, s autobuskim prevozom. U centru sezone isti aranžman je 290 evra po osobi.

Viva travel ima gotovo nerealnu ponudu za Grčku – šest dana na Tasosu za 29 evra, doduše uz sopstveni prevoz, ali i za Asprovaltu busom krajem maja, 10 noćenja, od 49 evra po osobi.

Pročitajte još:

Ako računamo da se ni cene u grčkim restoranima i kafićima nisu menjali (primera radi giros-pita je oko 2,50 evra, porcija oko šest; kafa je od 1 evro do 2,50), Grčka će definitivno biti najpovoljnija letnja destinacija.

Čak u poređenju s Crnom Gorom koja nam je bliža, a za koju je najpovoljnija ponuda Viva travela od 106 evra za devet noćenja u Budvi, autobusom.

„Crna Gora je pokušala sa istim cenama, ali su ipak produžili popust – trenutno su cene za 10 odsto niže nego inače“, rekla nam je Jelena Milovanović iz Viva Travela.

No, u Crnu Goru se svakako više ide u sopstvenoj režiji, a što se tiče agencija…

„Dosta ljudi interesuje se i za Egipat, a sve veće interesovanje je za Albaniju, što znači da su putnici prihvatili da je obala tamo lepa, a posebno što mogu da putuju bez ograničenja“, navodi Vlaho.

Najjeftinija ponuda agencije Sabra za Drač trenutno je 449 evra za 10 noćenja u hotelskom smeštaju i uz avionski prevoz, a u pripremi su povoljnije varijante koje će uključiti autobuski prevoz.

Agencija Wayout ima dodatne popuste za Egipat, pa se cene kreću od oko 450 evra po osobi (10 noćenja) – uključena avio karta, smeštaj, transfer, sve takse i zdravstveno osiguranje koje pokriva lečenje kovida 19.

Big Blue u specijalnim ponudama posebno ističe Tursku, a kao najpovoljnija varijanta nameće se all inclusive aranžman uz avio prevoz – 11 noćenja u Bodrumu za 449 evra po osobi.

„Trenutno su tamo cene jako korektne. Šta će se desiti tokom sezone mi stvarno ne znamo, jer su i oni u istoj situaciji sa kovidom kao i mi“, objasnio nam je ranije Dušan Anastasov iz agencije „Big Blue“.

Hit aranžman za Tursku, za one koji mogu i autobusom, ima i Euroturs, koji vodi u Kušadasi u junu – za 10 noćenja uz prevoz i smeštaj u hotelu na 600m od plaže, cena je od 114 evra po osobi.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Komentari

Vaš komentar