Istanbul
Istanbul; Foto: tolga ildun / Alamy / Alamy / Profimedia

Apsolventske ekskurzije namenjene su studentima koji putuju za male pare, a dobar provod im je bitniji od komfora. Pogledali smo koje su najpopularnije ponude tog tipa.

Uvek popularna studentska putovanja obiluju dobrim provodom i nezaboravnim iskustvima i često dolaze kao kruna četvorogodišnjeg ili petogodišnjeg druženja na fakultetima. Saznali smo za vas koje će to popularne destinacije biti među studentima ove godine i izdvojili nekoliko ponuda za vaš džep.

Za apsolventsku ekskurziju ove godine mnogi fakulteti su odabrali ponudu BalkanFun agencije Krstarenje Mediteranom, ponudu imate u tri platna izbora u zavisnosti da li želite da ostanete 10, 11 ili 13 dana, a cena se kreće od 199 do 299 evra.

Takođe u ponudama za apsolventske ekskurzije koju su mnogi studenti odabrali imate veliku Tursku coolturu (Kušadasi, Kapadokija i Istanbul) sa obilaskom u ponudi Puzzlegroup-a, u trajanju od 12 dana. Cena ture je 259 evra i u ponudi su dva polaska, jedan u aprilu i jedan u maju. Ide se autobusom, a noći u hotelima sa 3 i 4 zvezdice.

Oni koji više vole da putuju u slobodnoj režiji preporučili su neke od trenutno vrlo popularnih destinacija.

„Obavezno morate da vidite Budimpeštu, 5 dana i 4 noćenja vam je dovoljno, a grad ima toliko mnogo toga da ponudi, drugarica i ja smo se fantastično provele“, kaže Jelena, studentkinja saobraćajnog fakulteta.

Pretražili smo najjeftinije ponude za Budimpeštu i našli smo jednu koju nudi Felixtravel za 59 evra sa jednim noćenjem i 79 evra sa dva.

Među studentskim destinacijama našle su se i Turska i Španija.

Go2traveling ima ponudu za Istanbul od 6 dana i tri noćenja sa cenom od 99 evra, a EtaTurs, nudi prvomajsku ekskurziju u Španiju u trajanju od 9 dana sa obilascima Nice, Monte Karla i Lloret de Mara sa specijalnom cenom od 229 evra.

***

Bonus video: Skriveni biser prirode u srcu Srbije – vodopad Veliki Buk

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram