Najpovoljnija praznična putovanja van Srbije

Putovanja 12. apr. 202121:00
Podeli:
kapadokija
Kapadokija za praznike; Foto: Guido Cavallini / Cultura RF / Profimedia

Prvi maj i Uskrs ove godine idu u "paketu", biće tu slobodnih dana, a granice lagano popuštaju, pa možda nije loše na vreme rezervisati neko putovanje.

Za mnoge će praznici biti prilika da pobegnu negde u prirodu, a oni koji su se uželeli putovanja, uprkos neizvesnoj situaciji s pandemijom u nekim zemljama, na sajtovima turističkih agencija imaju bar nekakav izbor.

Pregledali smo aranžmane i uglavnom se svode na pet-šest dana po „komšiluku“, ali po relativno pristupačnim cenama.

Na primer, za manje od 100 evra po osobi možete obrnuti krug po Crnoj Gori i Albaniji, do Ohrida, a možete i do Istanbula.

Viva travel za praznike ima autobusku turu obalom Jadranskog mora, koja ide kroz Budvu, Ostrog, Drač, Tiranu, Virpazar i Skadarsko jezero. Cena po osobi je od 89 evra, a tura traje šest, odnosno osam dana. Posebna tura spaja obilazak Trebinja, Mostara i Sarajeva i košta 79 evra.

Argus ima aranžman za Ohridsko jezero u Makedoniji sa dva noćenja, a ima i ture za Banja Luku, Sarajevo, Trebinje – cene su od 69 do 95 evra po osobi.

Pročitajte još:

Ako ćete malo dalje, čini se da je hit destinacija za male pare i ovog puta – Turska. Plana turs, Travelland i Lavli travel u aprilu i maju autobusom vode u Istanbul, za 79-89 evra po osobi dobijate prevoz, tri noći u hotelu i razgledanje grada uz usluge vodiča.

I Barcino je svoju ponudu za Istanbul autobusom formulisao tako da pokrije oba praznika, po ceni od 99 evra, ali je svakako atraktivnija Velika turska tura od 249 evra koja se dešava baš u tom periodu, traje osam dana i prolazi kroz više interesantnih tačaka (Ankara, Kapadokija, Konja, Pamukale, Bursa).

Viva je već u svoju ponudu uključila i Grčku, mada je tačan datum otvaranja za naše turiste još pod znakom pitanja, ali čisto da steknete utisak o cenama – aranžman za Uskrs na Krfu koji uključuje autobuski prevoz, tri noćenja i obilaske košta 119 evra po osobi, ista varijanta za Atinu je 129 evra, a za Solun je sa dva noćenja 99 evra.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar