Otvaranje Grčke za turiste ipak pod znakom pitanja

Putovanja 11. apr. 202111:15 > 11:29
Podeli:
Foto:Tanjug/AP Photo/Yorgos Karahalis

Grčka je najavila otvaranje za sredinu aprila, ali trenutno je pod znakom pitanja zbog loše epidemiološke situacije.

Izraelski vakcinisani turisti od 3. aprila mogu da dolaze u Grčku, ali se i dalje ne zna kada će to moći da učine i ostale zemlje uključene u „pilot“ projekat otvaranja granica, među kojima je i Srbija, piše Blic.

Grčka je rigorozni lokdaun produžila do 19. aprila, pa je malo verovatno da će posetioci biti dobrodošli pre toga, ali je, kako prenosi „Grik reporter“, tamošnji ministar turizma Haris Teoharis izrazio nadu da će Srbi moći da da posete zemlju pre kraja ovog meseca ili makar pre Uskrsa 2. maja.

Pročitajte još:

Teoharis je krajem marta potvrdio je da će građani Srbije moći da letuju u Grčkoj uz bilo koju vakcinu, kao i uz negativan PCR ili antigenski test.

Sezona zvanično počinje 14. maja, kao što je ranije najavljivano, a ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić ponovila je danas da će građani Srbije moći u Grčku i ranije, sredinom aprila. U probnoj sezoni, ukoliko do nje dođe, biće otvorena dva prelaza preko Bugarske, dok će od 14. maja biti aktivan i prelaz Evzoni preko Severne Makedonije.

Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA), za Nova.rs govorio je o epidemiološkim merama za turiste u Grčkoj, a otkrio nam je i da će biti i testiranja na granicama.

***

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar